Alte 22 de incendii de vegetație uscată s-au înregistrat în cursul zilei de sâmbătă, pe raza județului Botoșani. Dumbrăvița, Cristinești, Miron Costin, Brehuiești, Bucecea, Sapoveni, Dracșani, Costești, municipiul Botoșani, Câmpeni, Dorohoi, Frumușica, Mănăstirea Doamnei, Flămânzi, Vlăsinești, Rădeni Noi, Ionășeni, Șendriceni și Bodeasa sunt localitățile unde au avut loc aceste evenimente.
Peste 100 de pompieri militari și voluntari au intervenit pentru a opri propagarea arderii la gospodării.
Cauzele probabile ale acestor incendii au fost: foc deschis în spații deschise, jocul copiilor cu focul și fumatul în locuri nepermise. În total, a ars vegetația uscată de pe peste 100 hectare.
Până la ora 12.00, județul nostru se află sub incidența unei atenționări meteorologice tip cod galben de intensificări ale vântului. Pompierii reamintesc cetățenilor că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.
Vântul puternic poate propaga flăcarile, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite sau chiar păduri.
Nu aruncați resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile.
Aveți grijă unde aruncați cenuşa şi jarul provenite de la sobe! Jăratecul nestins nu trebuie pus în apropierea casei sau a anexelor din gospodărie.
Supravegheați copiii astfel încât aceștia să nu se joace cu focul!
Nu uitați: focul se extinde cu repeziciune, mai ales dacă bate vântul și poate pune în pericol viața dumneavoastră și a celor dragi, dar și bunurile agonisite.