Lucrările de reparaţii de pe strada Marchian-Primarie, grăbite de Turul Ciclist al României

Turul Ciclist
Turul Ciclist al Romaniei va ajunge la Botosani pe 6 iunie

Firma Victor Construct are termen de o lună ca să finalizeze lucrările în zona Primăriei. Şi asta pentru că Turul Ciclist al României ajunge la Botoşani pe 6 iunie. Datorită faptului că municipiul Botosani este un intreg şantier, Executivul Primăriei ia in calcul două variante de intrare şi două de ieşire din municipiu. Luni, o echipă formată din viceprimarul Cătălin Alexa, proiectantul lucrării şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului s-au deplasat în teren pentru a stabili care este varianta cea mai bună a traseului pe care vom merge bicicliştii.

În principiu, optez pentru intrarea de pe şoseaua Iaşului pe Calea Naţională până la Piaţa Mare, iar de acolo pe Marchian şi dreapta pe Cuza Vodă. A doua variantă, ar fi cea clasică: intrarea de pe şoseaua Iaşului, pe Bulevard, la Laurian şi apoi Cuza Vodă cu sprintul final. Porţiunea aceasta din urmă este dificil de folosit pentru că am avut intervenţii de curând de la Hidroconstrucţia şi lucrarea nu va fi gata în timp util„, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Constructorul are sarcina să finalizeze strada Marchian într-o lună, astfel încât cicliştii să sosească în faţa Primăriei. De asemenea, pe celelalte trasee se vor face peticiri, astfel încât să nu există probleme.

Constructorul trebuie să termine până atunci tronsonul Marchian- Primăriei. Obligatoriu. Nu vom pune presiuni pe constructor, ci ne vom înţelege cum ne-am înţeles întotdeauna. Este vorba de aspectul oraşului şi ceea ce vom arăta. Vom rupe de pe alte lucrări, din altă parte, ca să terminăm această porţiune. Vom inspecta traseul şi vom vedea exact ce ne trebuie. Aceste peticiri oricum le făceam, dar în altă ordine de prioritate”, a adăugat Alexa.

Concurenţii vor pleca din Botoşani pe 7 iunie, iar ieşirea se va face spre Bucecea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *