FOTO Zeci de botoșăneni au stat la coadă la librărie pentru a-și cumpăra cărți

Zeci de botoșăneni au răspuns provocării lansate de educatoarea Mihaela Viziteu de la Grădinița 22 și au stat, joi, la cozi pentru a-și cumpăra cărți de la o librărie din municipiul Botoșani.

„Astăzi am simțit mai mult ca niciodată mirosul de cărți, l-am simțit în zâmbetul celor mici care ne-au demonstrat că au răbdarea necesară să stea la rând, la un rând ,, uriaș, (mare cât un „dinozaur”, așa cum ne-a spus un copil ) atunci când își doresc să savureze o carte, l-am simțit în privirea din ochii părinților care au fost incredibili de implicați și care ne-au demonstrat că educația contează! Am simțit mirosul de cărți în fiecare dintre toți cei prezenți! A fost o bucurie imensă in aceasta zi la librărie! Și o să vă spunem un secret: toate cărțile de pe rafturile librăriei zâmbeau! Vă mulțumim tuturor celor implicați!”, a fost mesajul colectivul de cadre didactice al Grădiniței PP 22 Botoșani.

Printre cei care au răspuns pozitiv provocării s-a numărat și șefa administrației județene, Doina Federovici.

„Trăim vremuri atât de tulburi și atât de încrâncenate, încât doar recursul la cultură rămâne cea mai sigură ancoră a existenței noastre. În această după amiază, am dat curs provocării lansate pe Facebook de doamna educatoare Mihaela Viziteu de la Grădinița 22 și am mers să facem „provizii de cărți”, pentru că, ,,deși nu s-a scumpit, cartea ocupă un loc important în viețile noastre și ale copiilor noștri!” M-am bucurat să văd că la coadă la cărți au stat botoșăneni de toate vârstele, chiar și copii de grădiniță. Asta ne arată că avem viitor”, a spus Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *