Starețul unei mănăstiridin județul Botoșani a primit din partea mitropolitului Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, Crucea Moldavă. Este vorba despre starețul Mănăstirii Coșula, Calinic Chirvase.
„Părinte, aveți Crucea Sfântului Ștefan, Crucea Moldavă ca îndemn și izvor de putere pentru lucrarea pe care o aveți de săvârșit de aici înainte și ca smerită răsplată a sfintei mitropolii pentru lucrarea dumneavoastră și cea mai de demult și cea de acum și în perspectivă și cea pentru zilele și anii ce vor veni. Să ne aibă Dumnezeu în grija lui. Vrednic este!”, a spus ÎPS Teofan.
Totodată, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici a primit Crucea Moldavă pentru implicarea sa și demersurile făcute pentru Complexul Monahal de la Coșula și nu numai.
Noul așezământ monahal este ridicat pe trei nivele, cu bucătărie, sală de mese și camere atât pentru călugări, cât și pentru pelerini. La parter a fost amenajat şi un paraclis, acolo unde vor fi oficiate slujbele pe timpul iernii. Spațiul de cazare completează ansamblul ecumenic de pe malul stâng al râului Miletin. Aici pelerinii vin să se roage și să admire una dintre cele mai frumoase și încărcate de istorie lăcașuri de cult din județul Botoșani, reabilitat, recent, cu fonduri europene, grație unui proiect în valoare de 15 milioane de lei, implementat de Consiliul Judeţean Botoşani.
Cu o istorie de aproape 500 de ani, Complexul Monahal Coșula este recunoscut pentru picturile originale descoperite în biserica Sfântul Nicolae, zugrăvite de meșterii medievali în legendarul „galben de Coşula“, similar albastrului de Voroneț.
Aflată pe un tărâm binecuvântat de Dumnezeu, Manastirea Coșula este una dintre cele mai deosebite mănăstiri ortodoxe din județul Botoșani, Acest măreț complex monahal a fost ctitorit în anul 1535, de marele vistiernic Mateias, sfetnic de seamă al domnitorului Petru Rareș.
Super. Oferiti aceste spatii pentru fratii nostri ucraineni.
Super. Oferiti aceste spatii pentru fratii nostri ucraineni.