Rectificare de buget pentru reparaţii străzi, investiţii în şcoli şi spitale

Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani
Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani

Rectificare de buget pozitivă la Primăria Botoşani. Aceasta este prima rectificare din acest an şi este de 72 miliarde lei vechi. Banii vor fi repartizaţi pentru ordine publică, pentru reparaţii în unităţi şcolare, dar şi pentru subvenţie energie termică către Modern Calor 1,2 milioane lei. Vor mai fi direcţionaţi bani şi pentru reparaţii străzi, capitol la care au fost alocaţi alţi 300.000 lei.

De asemenea, 60.000 leiau fost alocaţi pentru achiziţia de noi coşuri pentru gunoi în municipiul Botoşani, alţi 300.000 lei pentru finanţarea lucrărilor de cadastru imobiliar, 90.000 lei pentru protecţia mediului

22 miliarde lei sunt venituri din secţiunea de funcţionare, iar 49,6 miliarde lei sunt venituri ale secţiunii de dezvoltare. Din secţiunea de dezvoltare au fost alocate sume importante pentru învăţământ, sănătate, undeva la 700.000 lei pentru cele două spitale din subordinea municipalităţii, iar pentru cultură şi religie undeva la 90.000 lei, servicii şi dezvoltare publică 2,5 milioane lei, la transporturi, pentru lucrările de pe axa 2 au fost daţi nu mai puţin de 14 miliarde lei. Sunt bani care s-au întors din secţiunea dezvoltarea, sunt bani pe care îi realocăm pentru lucrările de investiţii „, a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Proiectul privind rectificarea de buget va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *