Botoșaniul nu contează pentru actualul guvern. Mai mulți primari din județul Botoșani care au făcut proiecte pentru a trage gazul în localitățile lor au fost lăsați fără finanțare. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut publică, vineri, o listă a localităților din România care vor beneficia de bani pentru înființarea unor rețele de gaz, însă niciun proiect depus de administrațiile din Botoșani nu a fost declarat finanțabil.
Cererile de finanțare au fost depuse în a doua sesiune a apelului „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale”. În urma evaluărilor au fost selectate pentru finanțare, în limita alocării disponibile, primele 15 proiecte cu cel mai mare punctaj. Proiectele câștigătoare au obținut între 70,75 și 72,25 puncte. Aceste proiecte vor asigura dezvoltarea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în 45 localități din Bihor, Hunedoara, Prahova, Călărași, Buzău, Giurgiu, Constanța, Olt, Sibiu sau Suceava. Valoarea cumulată a investițiilor este de 180 milioane euro. De remarcat că în această sesiune au fost propuse proiecte complexe, care deservesc mai multe localități și un număr mai mare de beneficiari finali.
În urma primei sesiuni a apelului, au fost selectate 10 proiecte care prevăd instalarea de rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în 18 localități.
În a doua sesiune de depunere a proiectelor au fost încărcate în sistemul informatic MySMIS 219 de proiecte. După verificarea administrativă și a eligibilității au fost respinse 96 proiecte, iar 123 s-au calificat în ultima etapă de evaluare (tehnico-financiară).
În cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” sunt prevăzute obiective de investiții pentru rețele de distribuție de gaze naturale, unde vor putea fi depuse proiectele care au rămas în afara limitei valorice ale apelului lansat în POIM.
Din județul Botoșani au cerut bani pentru gaze comunele Sulița, Trușești și Albești, care au avut un proiect comun, dar și comuna Prăjeni, care a avut proiect comun cu comuna Plugari din Iași. De asemenea, a depus proiect și comuna Stăuceni.
Ati auzit de primarul care are masina cea mai scumpa de 120000 de euro. A avut acces si el la fondurile pentru retele de gaze. A luat pentru el dar a facut si pentru altii.
da sigur guvernul e de vina….
conducerea din botosani e curata ca lacrima nu am ce zice…se lupta de se spetesc …