Vineri, 21 ianuarie, elevii de liceu și profesorii coordonatori din cadrul Centrului de Excelență Botoșani, au participat la Webinar-ul interactiv cu tema „Inteligența ca dar și responsabilitate”.
Webinar-ul a reprezentat o provocare, pe care conf. univ. dr. Adela Moraru de la Universitatea Dimitrie Cantemir – Târgu Mureș, în colaborare cu directorul CEX, prof. Gabriel Hârtie și psihologul Irina Panainte, au lansat-o elevilor și profesorilor din cadrul Centrului Județean de Excelență Botoșani, o oportunitate de a lua parte la o dezbatere despre talent și performanță, despre sens, spiritualitate, valoare și inteligență.
Organizarea acestui webinar a plecat, pe de o parte de la ideea că e important ca fiecare elev care face efort suplimentar pentru obținerea performanței să-și cunoască potențialul pe care îl are, să fie conștient de acesta și să îl valorifice astfel încât să fie autorii Binelui și pe de altă parte, de la ideea că profesorii reprezintă factorul principal care reușește să stimuleze și să valorifice la maximum resursele și potențialul individual al elevului, se arată într-un comunicat transmis de Centrul de Excelență Botoșani..
Adela Moraru, specialist în psihologie cognitivă, neuropsihologie și psihologia personalității, a însoțit participanții într-o călătorie introspectivă în care participanții au descoperit, rând pe rând, că fiecare este un EROU al cărui drum depinde de modul propriu în care și-l construiește și îi dă sens.
Împreună cu partenerii de dialog – elevi și profesori – s-au stabilit căile prin care acest potențial nativ poate fi transfigurat într-o performanță remarcabilă.
„M-am implicat în organizarea acestui Webinar pentru că, e uimitor cum, fiecare dintre elevi, reprezintă o „colecție de inteligențe” exprimate prin moduri variate de învățare și prin modalități particulare de exprimare a achizițiilor dobândite și e foarte important ca aceste inteligențe să își găsească sensul”, a afirmat directorul CEX, Gabriel Hârtie.