Locativa trece la evacuarea rău-platnicilor după sărbătorile de Paşti

Florinel Gornea, directorul Locativa
Florinel Gornea, directorul Locativa

Veşti proaste pentru chiriaşii locuinţelor sociale. Locativa va declanşa, după sărbătorile de Paşti, o acţiune de evacuare a rău platnicilor. Potrivit lui Florinel Gornea, nu mai puţin de şapte familii ar putea rămâne pe drumuri de luna viitoare. Chiriaşii rău platnici, dar şi cei care refuză să încheie contracte individuale la utilităţi, cum este cazul chiriaşilor de la căminul Textila, sunt vizaţi de evacuare. Reprezentanţii Locativa au trimis acestora deja notificări pentru intrarea în legalitate, în caz contrar se trece la evacuare.

Sunt chiriaşi ai locuinţelor sociale care nici măcar nu vor să încheie contracte individuale de furnizare a utilităţilor, respectiv apă caldă, electricitate şi alte utilităţi. Aşa doresc muşchii lor. Normal şi logic, orice om cât consumă să plătească. Unii mai isteţi nu vor să plătească şi lasă să se consume. În blocul respectiv există un apometru general şi nu este corect ca 22 de căpoşi care nu vor să îşi facă contracte individuale, iar ceilalţi buni să îşi facă contract şi să plătească diferenţa de la apometru”, a precizat Gornea.

În cazul celor care refuză să încheie contracte individuale cu furnizorii, reprezentanţii Locativa caută baza legală pentru a fi evacuaţi din locuinţele statului printr-o Hotărâre de Consiliu Local, mai spune Gornea.

Am ajuns la concluzia că este rea-voinţă aici. Când discutăm de restanţe este vorba mereu de aceleaşi persoane. Sunt notificaţi şi or să aibă nişte surprize după sărbătorile de Paşti. S-ar putea să se lase cu amenzi, cu uşi sparte”, a mai spus directorul Locativa.

Şi chiriaşii rău platnici, care nu şi-au mai plătit dările de ani de zile, sunt vizaţi cu evacuarea. Chiriaşii locuinţelor sociale datorează la Locativa peste 100.000 lei. Pe lângă chiriaşii rău platnici de la căminul Textila sunt în colimatorul Locativa şi câţiva chiriaşi de la căminul Condacia, dar şi din zona centrală a municipiului.

La unii s-au mărit restanţele de anul trecut. Vor fi şapte evacuări după sărbătorile de Paşti„, a mai spus Gornea.

La ora actuală sunt 497 de chiriaşi care stau în locuinţe sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *