Program de educaţie antreprenorială şi managerială lansat, miercuri, la Botoşani

Proiectul intitulat „Dezvoltare Antreprenorială şi Relaţionare în Mediul de Afaceri” este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi implementat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani îm parteneriat cu camere de comerţ din Bacau, Suceava, Vrancea şi Iaşi şi Asociaţia pentru Integrare şi Dezvoltare Comunitară INDECO Iaşi.  Acesta îşi propune dezvoltarea abilităţii managerilor şi angajaţilor din IMM-uri şi a persoanelor care doresc să dezvolte o afacere.

Proiectul îşi propune un scop destul de bine definit în condiţiile economiei de piaţă actuale şi anume, ajutarea a IMM-urilor, persoanelor care doresc să aibă o afacere, a femeilor manageri, pentru dezvoltarea aptitudinilor manageriale şi antreprenoriale printr-o serie de 12 moduluri de cursuri, care se vor desfăşura în toate cele patru locaţii, respectiv Botoşani, Suceava, Bacău şi Vrancea, cursuri care în marea lor parte sunt cursuri acreditate, iar la finalul acestora participanţii vor putea dobândi un certificat de absolvire recunoscut în Uniunea Europeană şi, poate mai important decât hârtia, sunt cunoştinţele pe care aceştia pot să le dobândească şi care le vor fi de un real folos„, a precizat Romeo Floareş, preşedintele Camerei de Comert Botoşani.

O altă componentă a acestui proiect o constituie consultanţa pentru firme şi pentru IMM-uri deja înfiinţate sau pentru persoane care doresc să demareze o afacere. Drept urmare, în fiecare dintre cele patru judeţe va exista un birou de consultanţă la sediul camerelor de comerţ şi tot în cele patru judeţe va fi dezvoltată o reţeauă de consultanţă mobilă.

Aceasta se va deplasa la firmele care doresc acest lucru, oferindu-le consultanţă vizavi de oportunităţile de piaţă, informaţii legislative şi alte informaţii la cerere, pentru tineri, manageri, angajaţi, femei manageri care doresc să îşi dezvolte o afacere„, a adăugat Floareş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *