Grupul de Comunicare Strategică anunță că începând de luni, 20 decembrie, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele se regăsesc în formularul digital de localizare a pasagerilor (PLF).
Formularul digital de intrare (PLF) în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat, anunță reprezentanții GCS.
Cum se completează PLF-ul. Datele necesare
Formularul digital conţine următoarele informații:
- numele şi prenumele
- datele de identificare şi de contact
- țara, regiunea şi localitatea de unde călătoreşte spre România, inclusiv cele tranzitate
- localitatea şi adresa de destinaţie în România
- mijlocul de transport cu care călătoreşte spre România
- data intrării în România
- datele minorilor însoţitori, dacă este cazul.
Formularul digital PLF poate fi completat online
Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.
Documentul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau ontroduse în carantină. Documentul este utilizat deja în 18 state membre, relatează Mediafax. Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei.
Sursa: observator