Fermierul Viorel Marocico, din comuna Dângeni, a decis, în urmă cu trei ani, să facă o schimbare radicală în ferma sa și a înlocuit vacile de lapte cu cele de carne. A adus din Irlanda vaci Angus, pentru care a plătit 2.400 euro per cap de animal. De asemenea, a achiziționat un taur de prăsilă din Germania, iar prin reproducție, în trei ani a ajuns la un efectiv de 159 de capete.
„Mai am 37 de capete de vaci de lapte pe care cred că în toamna asta le lichidez și pe ele”, a declarat, pentru Agrointel, fermierul.
În paralel, fermierul deține și o componentă vegetală, de 289 ha pentru cele 230 de bovine pe care le deține.
„O vacă Angus consumă în jur de 25-30 kg de masă verde pe zi și în jur de 20- 25 kg de porumb siloz. Le dau minerale: calciu, sare, în rest nu le dau nimic”, povestește botoșăneanul.
El a decis să renunțe la vacile de lapte, nemulțumit, de ani de zile, de prețul mic obținut pentru lapte.