Rodica Huţuleac despre acuzaţiile aduse de Florin Ţurcanu: Sunt politicianiste. Domnul deputat ar trebui să ştie care sunt actele normative, ce înseamnă lege

Rodica Hutuleac, sefa CAS Botosani
Rodica Hutuleac, sefa CAS Botosani

Preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani, Rodica Huţuleac, declară că, contractele pe care le încheie instituţia de asigurări de sănătate cu furnizorii de servicii medicale sunt conform legislaţiei în vigoare. Ea răspunde astfel acuzaţiilor formulate la sfârşitul săptămânii trecute de deputatul Florin Ţurcanu, potrivit cărora şefa CAS Botoşani ar încheia contracte preferenţial şi că din acest motiv va face o sesizare penală împotriva acesteia. Rodica Huţuleac a precizat că declaraţiile făcute de Ţurcanu sunt „politicianiste. Fiecare are libertatea de a se duce oriunde şi de a reclama oriunde. Eu sunt convinsă că a făcut declaraţia de presă înainte de a-şi consulta juriştii. Domnul deputat ar trebui să ştie care sunt actele normative, ce înseamnă lege, hotărâre de Guvern şi nu făcea asemenea declaraţie„, a precizat Rodica Huţuleac.

Aceasta spune că există Hotărâre de Guvern care stabileşte clar lista unităţilor sanitare cu paturi care pot încheia contract cu casele de asigurări de sănătate. Potrivit acesteia, începând cu 1 aprilie, Sanatoriul Guranda, Spitalul Darabani şi Spitalul Truşeşti nu mai pot încheia contracte cu CAS Botoşani.

One thought on “Rodica Huţuleac despre acuzaţiile aduse de Florin Ţurcanu: Sunt politicianiste. Domnul deputat ar trebui să ştie care sunt actele normative, ce înseamnă lege

  1. Doamna doctor,am pretentii de la dumneavoastra!nu folositi apelativul ,,domn” cand va adresati unui cioban,chiar daca vremelnic este deputat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *