Marcu: Suntem profund revoltaţi de deciziile criminale pe care guvernul Boc le ia

Gheorghe Marcu la Darabani
Gheorghe Marcu la Darabani

Senatorul Gheorghe Marcu președintele organizației judetene PSD Botoșani, a fost prezent duminică 17 aprilie la manifestarea de protest organizată la Darabani împotriva desfiinţării spitalului orășenesc. 67 de unităţi medicale din ţară au fost desfiinţate la 1 aprilie, urmând ca în viitorul apropiat să fie transformate în cămine pentru bătrâni.

„Am venit astăzi la dumneavoastră aici revoltat și în momentul când citim aceste mesaje „Vrem Spital”, astăzi când este ziua Floriilor, zi de sărbătoare noi oameni responsabili, oameni cu bun simț, oameni care ţinem la demnitatea umană, nu putem fi insensibili fată de ceea ce face guvernul Boc. Starea unei naţiuni, starea unui popor, este dată de educaţie și de sănătate. Dacă nu avem oameni educaţi, dacă nu învaţă copiii începând de la grădiniţă, școala generală, liceu, facultate, și fiecare nu se pregătește în domeniul în care vrea să devină specialist, în sanatate, dacă omul nu este sănăto, nu poate face nimic. Suntem profund revoltaţi de deciziile criminale pe care guvernul Boc le ia și merge prin acea mână întinsă a Ministrului Sănătăţii Atillo Cseke. Au tăiat salarii, au tăiat pensii, acum au redus paturile din spitale, acest arial de circa 60 mii de cetăţeni nu mai beneficază de aceste servicii medicale. Este inadmisibil ca oamenii din această zonă să se deplaseze circa 80 km până la Botoșani.” a spus senatorul Gheorghe Marcu.

Oamenii spun că sunt la o distanţă de 80 de km de Dorohoi şi nu vor să rămână fără spital, iar menţinerea unităţii sanitare este absolut necesară pentru comunele din zonă. Existenţa acestui spital la Darabani este vitală pentru locuitorii oraşului şi pentru cei din comunele apropiate.

„Noi, ma refer aici și la colegul meu Andrei Dolineaschi, vom milita, vom face presiuni atât asupra colegului Cseke și în același timp îl rog și pe senatorul Câmpanu pe care dumneavoastră l-aţi votat, domnia sa să facă presiuni pentru a rămâne spitalul. În același timp îl rog și pe deputatul Stelică Strugaru care este dărăbănean să lase mantaua politică a PDL-ului și să nu uite că cetăţenii acestei zone l-au votat și l-au trimis în Parlament. Toţi suntem Botoșăneni și haideţi împreună să facem presiuni ca Spitalul Darabani să rămână cum a fost și până acum, nu pentru un moft de-al nostru, nu pentru un moft al social-democraţilor sau a liberarilor ci pentru cetăţenii acestui judeţ. Educaţia și sănătatea nu are culoare politică, sunt lucruri de bun simț și de aceea în această zi de sărbătoare, am venit aici și promitem că tot ce va depinde de noi, vom face pentru redeschiderea acestui spital, dar în același timp vă rog și pe dumneavoastră să luaţi atitudine și să vă manifestaţi nemulţumirea faţă de ceea ce se întamplă. Numai uniţi îi vom putea determina pe acești oameni să ia decizia corectă, decizia de redeschidere a acestui spital.” a ținut să precizeze Gheorghe Marcu.

One thought on “Marcu: Suntem profund revoltaţi de deciziile criminale pe care guvernul Boc le ia

  1. Acest ministru Cseke, in loc sa ia masuri cu managerii din spitalele romanesti care cheltuie bani de la bugetul de stat de 2,5 ori mai multi decat in 2004,in conditiile in care numarul personalului medical a scazut,el desfiinteaza spitale.Domnilor este strigator la cer cat se fura din banii alocati spitalelor.D-le Ministru trezeste-te si schimba managerii spitalelor,nu inchide spitalele !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *