Gheorghe Sorescu, prim-vicepreşedintele PNL Botoşani: Este o ilegalitate şi o încălcare gravă a drepturilor pe care profesorii le-au câştigat în instanţă

conferinta USL BotosaniPNL nu va participa la procedurile parlamentare pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea plafonării salariilor profesorilor. Declaraţia aparţine prim-vicepreşedintelui organizaţiei judeţene a PNL, Gheorghe Sorescu. Acesta a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că este o ilegalitate şi o încălcare gravă a drepturilor pe care profesorii le-au câştigat în instanţă.

Nerecunoaşterea reîncadrărilor pe posturi, potrivit legii 221 pe 2008, şi a majorării salariale obţinute prin  hotărâri irevocabile, înseamnă de fapt nerespectarea rolului pe care îl are un cadru didactic în educaţie. În acest moment, există peste 7000 de hotărâri judecătoreşti irevocabile pentru reîncadrare, potrivit legii 221 -2008 şi peste 50.000 de procese aflate pe rol. Motivele invocate de către Emil Boc pentru această decizie nu stau în picioare. Practicile judiciare neuniforme la care face referire Boc sunt rezultatele măsurilor luate de propriul Guvern. Oamenii nu ar mai fi dat statul în judecată pentru a-şi obţine aceste drepturi în instanţă, dacă acelaşi Executiv nu ar fi decis în 2009 să nu acorde majorări salariale care se cuveneau profesorilor. Argumentul lipsei banilor invocat de către Boc este în fapt cauza lipsei de viziune economică, lipsei măsurilor coerente şi a furtului de bani publici operat de clientela portocalie„, a precizat Sorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *