Investiţie de 127 milioane euro în reabilitarea sistemului de apă, canalizare şi epurare a apelor uzate

Investiţie privind extinderea şi reabilitarea sistemului de apă, canalizare, epurare din judeţul Botoşani, în valoare de 127  milioane de euro. Aceasta va fi realizată cu fonduri europene, pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu, iar contribuţia Consiliului Judeţean va fi de 2%. Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ, a declarat că miercuri s-a primit avizul Autorităţii de management a acestui program, avizul confirmând faptul că aplicaţia s-a finalizat şi că se pot aproba indicatorii tehnico economici în Consiliul Judeţean, respectiv consiliile locale care sunt parte integrantă în acest program. Acest lucru se va întâmpla în şedinţa de Consiliu Judeţean de luna aceasta.

Este o investiţie de maximă însemnătate pentru judeţul Botoşani. Acest program are o arie de acoperire judeţeană şi va afecta mai multe comunităţi, nu numai cea din municipiul Botoşani. Pasul următor este acela că, odată adoptate aceste hotări de Consiliu Judeţean şi consilii locale privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a cofinanţării aferente, dosarul se va transmite oficial la Comisia europeană. Iar un alt pas nu mai există decât semnarea contractului de finanţare„, a precizat Mihai Ţâbuleac.

Programul privişte aglomerarea Botoşani cu localităţile din jur, respectiv Tulbureni, Răchiţi şi Cătămărăşti Deal, aglomerarea din Dorohoi cu localitatea Broscăuţi, aglomerarea Vorona şi Tudora, precum şi aglomerarea Flămâzi şiFrumuşica.

Se vor crea şi dezvolta reţelele de apă canalizare şi se vor reabilita, acolo unde este cazul, staţiile de tratare, precum şi cea de epurare a apelor uzate. Investiţia priveşte şi dezvoltarea şi modernizarea staţiei de tratare a apei potabile de la Ştefăneşti, precum şi alimentarea cu apă din sursa Prut a localităţii Săveni, dar şi a celorlalte localităţi din zonă„, a mai spus Ţâbuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *