“O viaţă fără riscuri – Nu dependenţei de droguri şi etnobotanice”, dezbatere la Grupul Şcolar Şendriceni

dezbatere despre droguri la Sendriceni
dezbatere despre droguri la Sendriceni

Sala Teatrului din Municipiul Dorohoi a găzduit marti peste 550 de elevi şi cadre didactice din cadrul Grupului Scolar”Al.Vlahuţă“ Şendriceni, participanţi la SIMPOZIONUL –DEZBATERE cu temele:

“O viaţă fără riscuri – Nu dependenţei de droguri şi etnobotanice” şi “Educaţia sexuală – o problemă importantă în formarea personalităţii individului”.

Acţiunea a fost organizată de Grupul Şcolar ”Al.Vlahuţă” din Şendriceni, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani.

Oportunitatea şi subiectul principal, respectiv, pericolul major al consumului de droguri, în special, al etnobotanicelor, a fost generat de amploarea şi complexitatea acestui fenomen înregistrat la nivelul întregii ţări,prima etapa a dezbaterii  fiind informarea si constientizarea tinerilor despre pericolul la care se expun prin consumul de produse etnobotanice si droguri.

Etapa a doua a dezbaterii s-a axat pe informaţii legate de lipsa educaţiei sexuale şi a metodelor contraceptive în viaţa tinerilor  care duce adeseori la situaţii nefericite, sarcinile nedorite, ce se transformă chiar în traume pentru unele tinere, şi bolile cu transmitere sexuală fiind cele mai mari pericole pentru o persoană neinformată.

Tematica abordată a fost prezentată de către specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Botoşani,  respectiv inspector Angelica Straticiuc si dr.Saradan Corneliu, iar caracterul neconformist, precum si atragerea la discuţii libere a elevilor, materialele informative distibuite elevilor au reuşit să dinamizeze întreaga activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *