Reţinuţi după ce au obligat tinere să se prostitueze în România, Italia şi Portugalia

imagini de la descinderea politistilor la Dorohoi
imagini de la descinderea politistilor la Dorohoi

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au descins, marţi, la Dorohoi, în locuinţele membrilor unei reţele infracţionale de trafic de persoane, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Patru persoane, suspectate că traficau tinere pe relaţia România –  Italia – Portugalia, în vederea exploatării sexuale, au fost conduse la audieri.

Începând cu anul 2008, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au efectuat investigaţii cu privire la o grupare infracţională organizată, specializată în traficul de persoane, constituită pe raza municipiului Dorohoi, judeţul Botoşani.         

Astfel, s-a stabilit că din anul 2008, suspecţii H. Petru, de 32 de ani, P. Dan, de 26 de ani,  C. Ilie, de 33 de ani, B. Viorel, de 22 de ani şi alţii, prin fraudă, violenţe şi ameninţări, au recrutat, cazat şi exploatat peste 20 de tinere, dintre care 15 minore, de pe raza judeţului Botoşani, în vederea exploatării sexuale în România, Italia şi Portugalia.

În România, tinerele racolate erau obligate la practicarea prostituţiei pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi în municipiul Bucureşti, în favoarea unor „clienţi găsiţi” de către membri grupării infracţionale, care ulterior îşi însuşeau sumele de bani (cuprinse între 100 şi 150 de lei), obţinute în urma întreţinerii raporturilor sexuale. 

Totodată, o parte dintre tinere au fost racolate, cazate şi transportate în Italia şi Portugalia, unde au fost exploatate sexual prin determinarea sau obligarea la practicarea prostituţiei.

În fapt, s-a dispus începerea urmării penale faţă de 10 suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, sprijinire ori aderare la un grup infracţional organizat, faptă prevăzută de art.7 alin.1 din Legea nr.39/2003, trafic de persoane, faptă prevăzută de art.12 alin.1 – 2 lit.a  din Legea nr.678/2001, trafic de minori, faptă prevăzută de art.13 alin.1 – 3 din Legea nr.678/2001 şi proxenetism, faptă prevăzută de art 329, alin.1 Codul Penal.

bunuri gasite in timpul descinderilor
bunuri gasite in timpul descinderilor

În vederea probării activităţii infracţionale, la data de 12 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani – Serviciul de Intervenţie Rapidă şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Dorohoi, judeţul Botoşani şi au pus în executare 12 mandate de aducere.

În baza mandatelor de aducere, patru suspecţi au fost conduşi pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al D.G.I.P.I. şi S.R.I.- Direcţia Judeţeană Botoşani şi sunt continuate de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea a fost coordonată de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *