Anul internaţional al pădurilor, marcat la Biblioteca Botoşani

În cadrul manifestărilor dedicate Anului Internaţional al Pădurilor, luni 11 aprilie, Bilblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani în parteneriat cu Agenţia de Protecţie a Mediului şi Şcoala nr. 6 „Grigore Antipa” Botoşani-elevii claselor V-VII (prof. Dorina Măntăluţă; prof. Lăcrămioara Cocuţi), a organizat acţiunea “Să apărăm darurile naturii”. În cadrul evenimentului a fost vizionat un film despre ariile protejate din judeţul Botoşani, după proiecţie tinerii participanţi la acţiune purtând discuţii libere pe marginea subiectului. De asemenea, profitând de ocazie, elevii Şcolii nr. 6 au vernisat expoziţia “Salvaţi natura”.

Pentru că 2011 este şi Anul Internaţional al Volunatiatului, în aceeaşi zi, tot la Sala de Lectură a Bibliotecii, a avut loc o întâlnire cu Deborah Buckley (Corpul Păcii România) – voluntar la Agenţia de Protecţie a Mediului Botoşani. În dialogul purtat cu numeroşii participanţi, Deborah Buckley a oferit detalii despre activităţile de voluntariat în care este implicată, invitântându-i de asemenea pe toţi doritorii să i se alăture.

           Deborah Buckley va fi de asemenea invitată specială a manifestării „Călător pe Terra-Anul Internaţional al Pădurilor”, acţiunea organizată vineri , ora 13.00 la Biblioteca de Limbi Străine-Pietonalul Unirii.  În cadrul evenimentului vor fi prezentate filme documentare despre flora şi fauna specifice anumitor regiuni de pe glob şi modalităţi de conservare şi protejarea a acestora. Partenerul evenimentului este Memorialul Ipoteşti-Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *