Elevii cu tendinţa de abandon şcolar, monitorizaţi de Inspectoratul Şcolar

Ada Macovei, inspector general al ISJ
Ada Macovei, inspector general al ISJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani va monitoriza cazurile de elevi care au tendinţa de a renunţa la şcoală cu câteva luni înainte de încheierea anului şcolar. Reprezentanţii IŞJ vor ca numărul elevilor exmatriculaţi să fie în acest an cât mai mic. Ada Macovei, inspector general al IŞJ, a declarat că se constată că odată cu încălzirea vremii, mulţi dintre elevii din învăţământul liceal părăsesc sistemul pentru a-şi căuta un loc de muncă. Anul trecut, 52 de elevi au fost exmatriculaţi.

Ca şi anul trecut, reiau subiectul exmatriculărilor elevilor din anii terminali. Dacă anul trecut am reuşit să reducem la jumătate numărul celor exmatriculaţi, ne dorim ca anul acesta, deşi numărul de absenţe este oarecum constant, să diminuăm numărul de elevi care părăsesc şcoala. Facem o analiză foarte atentă a tuturor cazurilor de absenteism. Atrag atenţia încă o dată şi directorilor, profesorilor diriginţi şi tuturor profesorilor care au elevi cu probleme să monitorizeze şi să încerce să readucă la şcoală acele cazuri care încă pot fi salvate, pentru că este foarte uşor să exmatriculezi, dar foarte greu să ţii la şcoală un elev în contextul acesta în care îşi pierd din ce în ce mai mult nădejdea în educaţie şi în roul acesteia, influenţaţi fiind de societatea în care trăim„, a precizat Ada Macovei.

Aceasta susţine că urmează şi o inspecţie pe această temă în unităţile liceale din judeţ, pentru ca astfel de lucruri să poată fi prevenite. Ea spune că din datele pe care le are, la această dată sunt puţine cazuri de elevi eliminaţi temporar din şcoală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *