Canotoarea care a adus aurul pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Simona Radiș, a fost sărbătorită de localnici în frunte cu primarul, din comuna sa natală, Avrămeni. Tânăra de 22 de ani a fost întâmpinată pe un covor roșu, cu pâine și sare, cu un tort tricolor, dar și un buchet de flori.
„Astăzi a fost o zi extrem de importantă, cu o încărcătură emoțională aparte, atât pentru mine cat si pentru toată suflarea avramineana. A revenit acasă Simona Radis, nimeni alta decât singura reprezentanta a României la JO Tokyo2020 (alături de colega sa de echipaj Ancuta Bodnar) care s-a întors în țară cu medalia de AUR la gât”, a spus primarul comunei, Ioan Bucatariu.
Șeful administrației locale susține că Simona este mândria comunei Avrămeni. Mai mulți localnici s-au adunat să o felicite pe tânără. Oamenii spun că Simona este o fată cuminte și deșteaptă, dar în același timp foarte respectuoasă.
„Va mărturisesc că am avut emoții cum nu am mai avut vreodată până acum sa fiu fata in fata si sa-i strâng mana unui om care a cucerit o întreagă planetă prin munca, dăruire, perseverență dar si prin felul de a fi un suflet minunat asa cum numai ea este. Pe lângă emoție am simtit si o mulțumire personală, o satisfacție si-o împlinire, deoarece am crezut in ea si am incercat sa-i fiu alături inca de la începuturile carierei sale in canotaj. Iti multumim inca o data Simona, si-ti vom multumi ori de câte ori va fi nevoie pentru ca ai dus numele comunei Avrameni acolo sus, sus de tot. Nu o sa putem sa-ti rasplatim niciodată efortul cu care ne-ai facut atât de mari pe acest pământ și iarta-ne te rog ca împărțim cu tine numai satisfacția si nu si munca! Ești a noastră si ne vom mândri cu asta mereu. Sa nu uiti pe oriunde te va purta viata ca noi, cei de aici de la Avrameni, iti suntem alături, iti ținem pumnii strânși si te asteptam cu mare drag sa te întorci acasă pentru a te bucura de reușitele tale, atât cele care au fost cat si cele care vor urma căci cu siguranta gloria ta abia a răsărit. Iti uram mult succes si nu uita ca te iubim”, a transmis primarul.
Totodată, Bucatariu le-a adus laude părinților Simonei pentru că datorită lor tânăra a devenit omul care este astăzi.
„…au creat si au șlefuit un om atât de minunat cu un suflet de AUR. Porti acum la piept două elemente pe care orice om din lumea asta si le-ar dori Simona: o inima de AUR si o medalie olimpică de aur. Surpriza pe care ti-am pregatit-o astăzi nu recompenseaza nici pe departe bucuria pe care ne-ai adus-o si nu e nici singura la care ne-am gandit. Vor mai fi, te asigur. Ma onorează faptul că doar eu si primarul din Vatra Moldovitei am avut sansa si plăcerea de a ne aștepta cu bratele deschise campionii de AUR. Sunt sigur că am stârnit invidia multor primari din țară asta si-ti multumesc ca mi-ai oferit acest privilegiu”, a adăugat primarul.
HOTARIREA Nr. 62
din 10 februarie 1992 privind stabilirea modelului esarfei pentru primar
EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
Publicată in MONITORUL OFICIAL nr. 27 din 25 februarie 1992
Guvernul Romanie hotaraste:
ART. 1
Modelul esarfei avind culorile drapelului national, pe care o vor purta primarii, ca semn distinctiv, in timpul solemnitatilor, receptiilor, ceremoniilor publice si la celebrarea casatoriilor este prevazut in anexa la prezenta hotarire.
ART. 2
Esarfa se confectioneaza din matase, va avea o lungime de 1,90 m si o latime de 15 cm, astfel incit fiecare culoare sa aiba aceeasi latime, si se va termina , la unul din capete, cu un ciucure avind culorile drapelului national. Sistemul de incheiere a esarfei trebuie sa permita purtarea si asezarea ei in mod corespunzator.
ART. 3
Esarfa se poarta peste costum, va fi asezata pe umarul sting, culoarea albastra fiind dispusa in partea de sus si se va incheia in partea dreapta a corpului, cu ciucurele in afara.
ART. 4
Contravaloarea esarfei se suporta de consiliile locale, din fondurile acestora.
PRIM-MINISTRU
THEODOR STOLOJAN
Contrasemneaza:
Secretari de stat in Departamentul pentru Administratia Publica Locala,
Doru Viorel Ursu
Teodor Mircea Vaida