Preotul de la Biserica Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul de la Dealu Mare a lămurit, marți, în timpul slujbei de înmormântare a lui Iulian Cojocaru, de ce familia acestuia a decis să îl depună la acest lăcaș de cult pe tânărul de 28 de ani decedat în urma accidentului rutier produs duminică la Cervicești.
Părintele Ionuț Apetrei a spus că la biserica de la Dealu Mare Iulian Cojocaru s-a căsătorit și și-a botezat băiețelul, însă în același loc se spovedea și se împărtășea.
„Mulți credincioși și mulți părinți m-au întrebat în aceste zile de ce Iulian a venit aici, la noi, la Dealu Mare. Răspunsul îl poate oferi doar el și Ilona. Pentru că aici au găsit un loc de liniște, un loc de pace, un loc unde să se întâlnească cu Dumnezeu, aici au trăit momentele cele mai frumoase și cele mai binecuvântate ale vieții lor, și cununia, și botezul lui Tudor (fiul de trei ani al lui Iulian și al Ilonei-n.r.), și celelalte momente de taină ale spovedaniei și împărtășaniei. Și probabil că așa a fost rânduiala lui Dumnezeu”, a explicat preotul de la Dealu Mare.
De asemenea, preotul a mărturisit că slujba de înmormântare pe care a oficiat-o alături de alți zece preoți a fost cea mai emoționantă din cariera sa preoțească.
„Vă mărturisesc că, ca preot, nu am mai slujit la un astfel de moment. Nu am crezut niciodată că pot exista atâta dragoste, atâta prietenie, atâția oameni care să vină și să plângă din tot sufletul lor, din toată inima lor”, a precizat părintele Apetrei.
Citește și: | FOTO & VIDEO! Durere de nedescris: Iulian Cojocaru, fiul patronilor de la Popas Cucorăni, condus pe ultimul drum. Oameni de afaceri, artiști și șefi de instituții și-au luat rămas bun |
Acesta a apreciat viața fiului patronilor de la Popasul Cucorăni, despre care a spus că a fost „un tânăr cu caracter”, care a lăsat o amprentă în sufletele celor alături de care a stat”, fie că au fost oameni simpli, fie oameni cu stare.
„Aș putea spune că Iulian Gheorghiță este unul dintre fiii duhovnicești ai bisericii noastre și ne mândrim cu acest lucru. Totdeauna, când ne gândim la tinerii de astăzi, cumva îi privim cu îngrijorare. Ne este atâta drag de ei, le dorim binele atât de mult, le dorim să fie oameni frumoși, să se bucure de viață, să facă lucruri deosebite, și când îi vedem că se duc pe niște căi care nu îi duc decât către suferință, ne doare suflet. Când ne străduim poate ca părinți, poate ca profesori, ca educatori, ca preoți săi îi întoarcem și ei nu vor să asculte. Cu siguranță, despre Iulian s-ar putea spune foarte multe cuvine. Eu l-aș încadra într-un portret în care aș spune că a fost un copil bun și un copil ascultăror. Un copil bun și un copil ascultăror care a știut să prețuiască tot ceea ce părinții i-au dorit să sădească în suflet. În primul și în primul rând, un lucru care se întâlnește mai puțin în ziua de astăzi: credința în Dumnezeu și dragostea pentru biserică. Nu sunt lucruri pe care le spunem convențional acum, ci așa a fost și așa este. Și pentru că a avut dragoste în Dumnezeu, credință în Dumnezeu, de aceeași Dumnezeu a revărsat peste dânsul foarte multe daruri, daruri pe care și el, și sora sa le-au primit, le-au sporit și le-au adus ca lumină în viața părinților lor”, a spus preotul.