Secretarii comunelor din județ au aderat la Asociația Secretarilor Generali de Comune. Cine a fost numit președinte!

68 din cei 70 de secretari generali ai comunelor din Botoșani au aderat la Asociația Secretarilor Generali de Comune, înființată recent.  Vineri, 21 mai, în Sala Iorga a Prefecturii, a avut loc prima ședință de lucru, la care a participat și prefectul Dan Nechifor, potrivit unui comunicat remis de Cancelaria prefectului.

Asociația a fost constituită cu scopul de a apăra drepturile  secretarilor, județul Botoșani fiind pe locul I pe țară la ponderea de membri deja înscriși.

Salut această inițiativă și, spun încă o dată, consider că secretarii generali trebuie să aibă o independență totală față de primari, subordonarea fiind doar față de secretarul general al județului.” Neutralitate” și ”apolitic” ar trebui să fie caracteristicile principale ale misiunii la care v-ați angajat. Citeam în media că anumite voci acuzau ”haos în administrația publică”. Această asociație și faptul că în sfârșit aveți o voce prin care să vă solicitați apărarea drepturilor atât la nivel local, cât și la nivel central, este încă o dovadă că nu e deloc așa.”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

În ședință a fost prezentata structura de conducere, comisiile de lucru, președintele asociației fiind numit Vasile Boghian, secretarul general al comunei Gorbănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *