Prima comună din județul Botoșani în care începe vaccinarea ”din casă în casă” împotriva Covid-19 este Răchiți.
Primarul Florin Bulgaru a solicitat și obținut sprijinul Direcției de Sănătate Publică, condusă de Monica Adăscăliței, pentru a derula cea mai importantă campanie de vaccinare din mediul rural împotriva Coronavirus.
Edilul-șef al comunei Răchiți se va implica, alături de personalul din Primărie, și în informarea localnicilor cu date reale despre beneficiile și riscurile vaccinului Pfizer împotriva Covid-19.
”Împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică vom derula un proiect care se numește ”Vacinăm din casă în casă” în care vom organiza, de săptămâna viitoare, centre de vaccinare în Răchiți. Personalul nostru de la Primărie va merge din casă în casă să vorbim cu fiecare doritor în parte și transportul până la centrul de vaccinare va fi pus la dispoziție de Primăria Răchiți. De asemenea, în cazurile unde vor fi bătrânii imobilizați la pat sau bolnavii care nu se pot deplasa, vaccinarea se va face acasă la ei, doar să vrea să se vaccineze. Vom avea echipe mobile care vor merge să facă vaccinarea doritorilor care nu se pot deplasa. Salut pe această cale și mulțumesc DSP pentru implicare și înțelegere. Varianta sau ieșirea din această criză în care suntem este doar vaccinul”, a declarat primarul Florin Bulgaru.
Vaccinarea „din casă în casă” începe miercuri
Vaccinarea ”din casă în casă” va începe miercuri, 12 mai, în comuna Răchiți. Un centru de vaccinare va fi organizat în satul Răchiți, la Căminul Cultural, iar dacă numărul localnicilor dispuși să se vaccineze va fi mare se va lua decizia deschiderii de centre suplimentare în celelalte sate componente ale comunei.
”Este ideea Primăriei Răchiți de a veni în sprijinul populației pentru ca localnicii care nu ajung la centrele de vaccinare din Botoșani sau din celelalte localități să poată beneficia pe plan local de vaccinare. Este prima comună în care se propune vaccinarea pentru toată populația care vrea să se vaccineze. Personalul medical implicat va fi asigurat de Primărie sau, dacă mai este nevoie de personal suplimentar, de noi, cei de la DSP, dar voluntar”, a declarat Monica Adăscăliței.
În județul Botoșani, care are o populație de peste 400.000 de locuitori, s-au vaccinat cu o doză 38.900 de persoane, iar cu ambele doze administrate sunt doar 29.000 de persoane.