Suntem singurul orăşel din ţară cu doi parlamentari la putere şi cu spital care se desfiinţează, a declarat, duminică, fostul primar de Darabani, Corneliu Aroşoie, care a participat la protestul public faţă de închiderea spitalului.
„Spitalul din Darabani a fost înfiinţat în 1850 şi am ajuns după 160 de ani să rămânem fără un mijloc de a trata un bolnav. Cred că au fost două interese. Unul a fost personal şi unul a fost politic. Când spun că a fost personal şi politic. Mă refer şi la cei doi domni de la noi, din Darabani, care sunt şi senator, şi deputat, pentru ca este mai mare rusinea cu doi parlamentari Darabani, colegiul Darabani, sa ajunga in situatia sa nu avem un spital”, spune fostul primar Corneliu Aroşoaie. El spune că acum este prea târziu pentru efectuarea demersurilor de reînfiinţare a spitalului.
„Acum este multe prea târziu. După ce mortul este doi metri în pământ, noi venim cu lumânare„, a adăugat Aroşoaie.
La rândul său, fostul director al Spitalului orăşenesc Darabani, medicul Mihai Leuştean, acuză lipsa de interes a administraţiei din Darabani faţă de situaţia spitalului din localitate, care a fost trecută pe lista neagră a unităţilor care se închid, şi care, de la 1 aprilie, nu mai are activitate .
„Ceea ce s-a făcut e un lucru deosebit de rău. Eu, care am condus această unitate 28 de ani şi care am depus destul de multă muncă, mult efort şi mult suflet, constat că în lipsa mea s-au făcut lucru care nu trebuiau făcute. În primul rând managerul a greşit, iar în al doilea lucru era primarul„, a afirmat Leuştean.
El susţine că managerul spitalului nu a convocat şedinţa Consiliului de Administraţie al spitalului, iar primarul nu a făcut demersuri la timp pentru salvarea unităţii.