Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a declarat, luni, că lucrarea de la drumul strategic care va străbate județul Botoșani a fost adjudecată cu peste 355 milioane lei fără TVA, cu aproximativ 17,5 milioane lei mai puțin decât valoarea estimată a lucrării în momentul în care a fost scoasă la licitație. Federovici a anunțat, oficial, constructorii care se vor ocupa de modernizarea drumului strategic, menționând că s-au făcut economii care se vor vedea în bugetul județului.
”Valoarea totală a proiectului, care include pe lângă lucrările de construcții -montaj licitate acum și cele cu proiectarea, avizarea, dirigintarea de șantier și TVA, se ridică la 475,5 milioane lei, din care Consiliul Județean Botoșani va trebui să asigure o treime, adică aproximativ 158 milioane lei. Suntem pregătiți să facem acest efort financiar și tocmai de aceea ne-am arătat disponibilitatea de a acorda acel avans de 20% constructorilor care vor semna contractele de lucrări. Cunoaștem cu toții foarte bine gradul de așteptare foarte mare al botoșănenilor, dar, potrivit cadrului legal, mă refer strict la Legea achizițiilor publice, nu putem face anunțurile înainte ca firmele declarate câștigătoare să nu le fi fost comunicate aceste rezultate ”, a menționat președintele CJ Botoșani.
Astfel, la primul lot al drumului, care are o lungime de 29,212 kilometri și se întinde de la Șipote (jud. Iași) – limita de județ – Rediu – Răuseni – Călărași, la care se adaugă distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni, a fost desemnată câștigătoare asocierea de firme Danlin XXL și Dragoș Invest din județul Neamț, cea care contestase rezultatul inițial al licitației. Suma licitată se ridică la peste de 94 milioane lei fără TVA.
Lotul al doilea, care se întinde pe 51,194 kilometri și cuprinde localitățile Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești, a câștigat asocierea de firme Cornell s Floor SRL Botoșani, Construct Com SRL Botoșani cu Test Prima SRL Suceava și Autotehnorom SRL Suceava. Suma licitată este de 175 milioane lei fără TVA.
Lotul al al treilea, care are 25,859 kilometri și va începe din DN 29D pe traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni, a fost câștigat asocierea de firme Dimex 2000 Company Bistrița Năsăud și Frasinul Bistrița Năsăud. Suma licitată este de peste 86 milioane lei fără TVA.
Contractele de lucrări vor fi semnate cu firmele respective după expirarea perioadei de contestații.
”Sperăm să nu mai avem contestații iar săptămâna viitoare să putem să semnăm contractele. După acest moment, asocierile de firme câştigătoare vor avea ca şi termen cinci zile să constituie garanţia de bună execuţie. O dată parcurşi aceşti paşi legali, vom putea da ordinul de începere a lucrărilor şi practic să se treacă efectiv la treabă”, a precizat Federovici.