Vineri, 26 martie, s-a predat reprezentanților constructorului tronsonul de drum dintre Prăjeni și Plugari, rămas neasfaltat, în lungime de 2,77 kilometri, anunță printr-un comunicat Consiliul Județean. Lucrările de modernizare se vor ridica la aproximativ 8,5 milioane lei.
„Nu avem nicio zi de pierdut după acea sarabandă a contestațiilor care ne-au ținut blocați de toamna trecută și până în acest moment. Am promisiunea fermă a constructorului că va termina lucrarea în cel mai scurt timp posibil, fără însă a-i pune în pericol calitatea. Modernizarea acestui sector de drum, care scurtează distanța până în Iași cu aproximativ 15 kilometri, este vitală dacă vrem un transport civilizat. Așa cum am promis, infrastructura județului ocupă cel mai important loc între prioritățile mandatului meu”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
La rândul său, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, care are în coordonare Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, a apreciat faptul că s-a început deja reprofilarea platformei drumului. „Noi, Consiliul Județean, am prins bani pentru acești 2,77 de kilometri încă din 2019, când s-a reabilitat cea mai mare parte a drumului, dar pandemia și prelungirea procedurilor de achiziție prin contestații peste contestații și procese au făcut ca abia acum să demarăm lucrările”, a declarat Dorin Birta.
În 2019, Consiliul Județean, din banii pentru întreținerea drumurilor județene, a alocat aproximativ 7,5 milioane de lei pentru reabilitarea sectorului de drum Flămânzi – Prăjeni. S-a turnat covor asfaltic în două straturi, viabilizând astfel cea mai scurtă variantă de drum spre Iași. Porțiunea de 2,77 de kilometri de la limita cu județul Iași nu a putut fi asfaltată, deoarece figura în acte ca drum de piatră, necesitând lucrări de investiții. Acest lucru a presupus efectuarea tuturor pașilor ceruți de o lucrare de modernizare, și anume: realizarea studiului de fezabilitate, identificarea resurselor bugetare, efectuarea și aprobarea în plenul Consiliului Județean a Proiectului Tehnic și apoi scoaterea lucrării la licitație, care s-au prelungit prin contestații și procese. Până acum, porțiunea de drum a fost întreținută de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri prin reprofilare cu autogredere, se mai arată în comunicatul CJ.
Au început in forța pentru fotografii. Adevarul ca da bine in poze. Am trecut in seara asta spre Iasi și nu era nici urma de utilaje, doar au stricat drumul mai tare!!!! Halal treaba “românească”
Doamna Doinița, dar, parcă anul trecut, când erați în campanie electorală se lucra deja. Acum ce s-a început?
cand va lasat turcanu cu ochii in soare nu comentati nimic, parca
Daca pentru 2.77km se face atata tam-tam atunci sunt jalnici acesti politicienti. Am trecut ieri pe la ora 11 prin zona respectiva, lucrau doua utillaje si un muncitor dirija circulatia, dar mai erau si 4 autoturisme de teren cu acesti jalnici politruci pentru fotografii. Ma intreb, in cazul ca totusi va intra in reparatii Botosani-Tg.Frumos, ce se va intampla atunci, cati PSD-isti vor veni si se vor fotografia? Poate fac si un congres!