Bani pentru medicii de familie în funcție de numărul persoanelor care se vaccinează. Proiectul Ordonanței de Urgență

Pe masa Guvernului a ajuns un proiect de Ordonanță de Urgență care stabilește câți bani vor primi medicii de familie în timpul campaniei de vaccinare, în funcție de numărul de persoane imunizate înscrise pe listele proprii.

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de luni două proiecte de acte normative, printre care şi o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează OUG 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

60 lei/serviciu pentru medicii de familie care vaccinează peste 60% din persoanele înscrise pe liste

Potrivit news.ro, documentul prevede că medicii de familie cu liste proprii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării şi raportării reacţiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, beneficiază de un tarif pe serviciu după cum urmează:

  • pentru primii 50% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare – 30 lei/serviciu
  • peste pragul de 50,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare – 50 lei/serviciu
  • peste pragul de 60,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare – 60 lei/serviciu.

„Unităţile sanitare din reţeaua proprie a Ministerului Apărării Naţionale pot organiza centre de vaccinare împotriva COVID-19 care funcţionează în interiorul acestora sau în unităţi militare, în condiţiile prevăzute în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Finanţarea acestor centre se asigură prin transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale”, se arată în proiectul de Ordonanță de Urgență înscris pe ordinea de zi a reuniunii de luni de la Palatul Victoria.

De asemenea, personalul medico-sanitar din centrele de vaccinare, organizate de unităţile sanitare sau de către autorităţile administraţiei publice locale, după caz, are obligaţia să efectueze procesul de vaccinare cu respectarea programării în platforma naţională Rovaccinare, conform fiecărei etape, astfel cum sunt ele stabilite în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului 1.031/2020.

Sursa: observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *