Peste 80 de cadre medicale de la cele trei unităţi spitaliceşti transformate în cămine de bătrâni au fost luni, la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a fi repartizate pe posturile vacante din spitalele din Botoşani. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, 30 de cadre sunt de la Spitalul Darabani, 36 de la Truşeşti şi 15 de la Guranda. Acestea au primit repartiţie de la DSP la spitalele care vor fi finanţate, în continuare, de la Ministerul Sănătăţii din Botoşani şi Dorohoi. Reprezentanţii DSP susţin că este foarte posibil ca o parte din cei repartizaţi să vină şi cu negaţii din partea conducerilor spitalelor la care au fost repartizaţi. Din considerente financiare, câteva cadre medicale au refuzat posturile. Mai trebuie menţionat faptul că aceste persoane vor fi angajate la noile unităţi cu 6 aprilie, iar pe perioada 1-5 aprilie nu vor fi plătite.
„Sunt 81 personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi doi şoferi. Şoferii vor merge la Ambulanţă, dacă Serviciul de Ambulanţă are nevoie. Medicii şi asistenţii medicali vor fi distribuiţi în spitalele care nu au intrat sub incidenţa lui 212, cu căminele de bătrâni. Locuri mai sunt în spitale libere, acum nu ştiu dacă sunt bani pentru salariile acestora”, a declarat Mihai Pârvu, şef serviciu RUNOS de la DSP.
O infirmieră de la Spitalul Darabani, de exemplu, primea în jur de 700-800 lei. Primind un post la Botoşani, o parte din banii pe care îi va lua îi va da pe navetă, lucru care nu a convenit la câteva persoane. Mai mult, aceste persoane nu pot cere nici măcar ajutor de şomaj, întrucât au refuzat locul de muncă oferit. Potrivit reprezentanţilor DSP, nu se ştie care va fi soarta personalului TESA şi a muncitorilor de la cele trei spitale. O parte va rămâne, în continuare, la căminele de bătrâni care vor fi înfiinţate, iar o parte va rămâne fără loc de muncă.