Pokerul este un sport ce a cunoscut din ce în ce mai multă recunoaștere în ultima vreme și a început să fie și în țara noastră mai popular. Din acest motiv, ne mândrim cu mai mulți români care au ajuns să fie campioni în Europa și în lumea întreagă la acest joc de cărți. Printre ei, se numără și Gabriel Podovei, un român originar din Botoșani care a dat lovitura la poker.
Gabriel Podovei s-a născut la Botoșani, însă a emigrat în Spania în urmă cu mai mulți ani. Pasionat de poker, a început să joace și să participe la din ce în ce mai multe turnee. Acum este un nume cunoscut în lumea aceasta. De-a lungul timpului, a avut mai multe victorii notabile. La sfârșitul lui decembrie 2017, Gabriel a câștigat la categoria Main Event Peralada, în cadrul unui campionat spaniol de poker, suma aproximativă de 17.600 de euro. Concursul a durat patru zile, iar românul a trecut peste nu mai puțin de 273 de runde și alți 15 finaliști.
În 2019, Podovei a participat la PokerStars EPT Barcelona, unde a reușit să câștige un premiu de 12.400 de euro.
Podovei se alătură numărului tot mai mare de jucători români profesioniști de poker, care duc faima țării mai departe exact ca în orice alt sport. Printre aceștia, amintim câțiva jucători care au ajuns în top și câștigă turnee peste turnee: Alexandru Papazian, care a câștigat de altfel prima brățară românească într-un turneu important, Mihai Manole, care a învățat strategii de joc din documentare și din online. Ionel Anton este un alt jucător român cu o experiență de peste 10 ani la turneele din țara noastră. Un alt nume sonor al poker-ului românesc este Dan Murariu, care mai este cunoscut și sub numele de “Agentul”. Acesta a participat la nenumărate jocuri live și se spune că ar fi strâns în jur de un milion de euro din turnee.
De ceva ani, chiar și cunoscutul Dan Chișu a început să cocheteze cu această lume și a învățat tot ce ține de poker într-un timp foarte scurt. Povestea a pornit de la o provocare lansată de un prieten. A participat la turnee, a câștigat, iar acum chiar este un jucător consacrat.
Pokerul a început să crească în popularitate în urmă cu mai mulți ani și nu pare să se oprească aici. An de an sunt organizate turnee live cam în toate orașele mari – au loc frecvent în Las Vegas, Barcelona sau Macau, dar nu numai. Pe cât de captivant este, pe atât de versatil este acest joc. Poate fi jucat în mai multe variante, însă de departe cea mai cunoscută variantă este Texas Hold’Em. Popularitatea i-a crescut odată cu televizarea partidelor de poker. Regulile nu sunt absolut deloc grele: fiecare jucător primește două cărți pe care doar el le vede. Dealerul va pune pe masă alte cinci cărți. Înainte să se dezvăluie cărțile, fiecare jucător trebuie să plaseze pe rând pariurile. Ceea ce va face diferența aici este strategia pe care fiecare participant trebuie să și-o dezvolte. Contrar opiniilor, acest joc de cărți ține mai mult de matematică și probabilități decât de șansă, așa cum mărturisesc mai toți jucătorii consacrați. O strategie câștigătoare, conform celor experimentați, este să îți alegi cu o foarte mare atenție mâinile de start. Dacă ești un jucător care se află la început, încearcă să îți găsești un mentor care să te ghideze la primele jocuri. Au fost cazuri când unii jucători au cunoscut succesul peste noapte, însă e bine să știi că aceștia sunt mai degrabă excepții și de fapt succesul cere multă implicare.
Pokerul cere într-adevăr multă muncă, disciplină și determinare. Nu se învață peste noapte, iar practica face toată diferența. Botoșăneanul Gabriel Podovei demonstrează prin rezultatele sale în poker că știe care este rețeta câștigătoare, iar noi îi vom urmări în continuare progresul.
Sursa imaginii:
1. Anton27 / Shutterstock.com
2. Kucher Serhii / Shutterstock.com
Mai demult ne mândream cu geniile , cu savantii, sportivii, artistii nascuti în judet. Acum am decazut alaturi de toata tara si de toata lumea si ne mândrim cu un campion la poker, un joc de noroc distrugator unde multi si-au pierdut mintile si banii.
Din pacate necunosterea te face sa pui acest comentariu.
Poker este si considerat joc al mintii , exista turnee unde participa cel putin 1000-5000 persoane, la acest tip de poker se refera articolul.
Incearca intre 100 oameni sa fii primul facand orice consideri , si cand ajungi in mod repetat sa fii primul o sa intelegi ca nu-i „doar norocul” Factor noroc exista, dar nu-i determinant.
Iti trebuie rabdare de fier,calcule matematice, 3-4 zile de concentrare 12 h pe zi.Vorbim de competitie nu de nebunie sau ludopatie cand pariezi tot ce ai( orice joc).
In cazul de fata toata lumea are aceleasi sanse plateste o taxa intrare si doar aprox 12% sant premiati…
La acest tip de sport se refera la fel ca liga fotbal , la fel ca competitii de sah.
Sper sa fi explicat bine…
M-a surprins articolul …dar este adevarat… si mult mai mult .
Bafta la toate, si sper sa fie oameni de valoare in toate domeniile , daca sant din Botosani mai bine…