În perioada 28 martie-1 aprilie, a avut loc cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat școlar multilateral Comenius Viitorul energetic al orașului meu (2010-2012). Reuniunea de proiect s-a desfășurat la Botoșani, la Grupul Școlar ”Petru Rares”. La activitătile din proiect au luat parte manageri, profesori si elevi din cele patru tări partenere: Polonia, România, Lituania și Turcia.
În prima zi, agenda reuniunii a cuprins: prezentarea invitaților, o scurtă informare asupra sistemul educațional din Romania, prezentarea școlii, atelierul de lucru cu tema – Solutii energetice pentru viitor – energia solară, o vizită de documentare la centrala eoliană de la Bucecea cu tema Potentialul eolian al judetului Botosani și o vizită de documentare la Ipotești cu tema Eutrofizarea lacului Mihai Eminescu.
În cea de-a doua zi au avut loc asistențe la ore de ecologie și fizică, activități de măsurare a energiei fotovoltaice, întâlnirea cu viceprimarul Municipiului Botoşani – Florin Gheorghiță, cu tema: „Proiecte ale autoritătilor locale care vizează utilizarea energiilor regenerabile”, o vizită de documentare la Stația de epurare Răchiti cu tema Protecţia calităţii apelor de suprafaţă precum și vizite de documentare la gospodării din Botoșani, cu tema: ”Avantajele utilizării solutiilor energetice alternative în gospodării”.
În cea de-a treia zi a reuniunii ne-am deplasat la Hidrocentrala Stânca-Costești pentru o vizită de documentare cu tema Potentialul hidroelectric al judetului Botosani. La scoala a avut loc atelierul de lucru cu tema – Energiile alternative–avantaje si dezavantaje ale utilizării, după care s-au făcut vizite la mai multe obiective culturale din Botoşani.
Pe parcursul celei de-a patra zile au avut loc următoarele activități: masa rotundă cu tema: ”Integrarea celulelor fotovoltaice. Solutii pentru un viitor luminos” – lucru la produsele proiectului, expoziția de machete si jucării fotovoltaice.
La finalul reuniunii, a avut loc evaluarea proiectului cu ajutorul unor chestionare de evaluare cu tema ”Energiile alternative”. De asemenea, au fost stabilite următoarele activități din proiect, iar seara a avut loc un spectacol cultural-artistic oferit de elevii scolii din România.
Scopul reuniunii a fost acela de a face schimb de informaţii legate de modul în care fiecare şcoală derulează activităţile proiectului, de a face schimb de produse realizate de elevi, de a împărtăşi experienţa punerii în practică a unor activități de către şcoala gazdă şi de a organiza următoarea reuniune. S-a stabilit, de asemenea, de comun acord, contribuţia la activităţi a fiecărei ţări partenere, precum şi temele care vor sta la baza următoarei reuniuni de proiect ce se va desfăşura în luna mai, în Turcia.