Poliţiştii de frontieră din Botoşani s-au întâlnit la Cernăuţi cu grănicienii ucraineni

dragos holca la cernautiMarţi, s-a desfăşurat la Cernăuţi, pe teritoriul Ucrainei, întâlnirea de lucru bianuală la nivelul Împuterniciţilor de Frontieră  ai României şi Ucrainei pentru frontiera de stat româno-ucraineană, în baza prevederilor Tratatului între România şi Ucraina privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene, colaborare şi asistenţă mutuală în problemele de frontieră, semnat la Cernăuţi la data de 17 iunie 2003.

Delegaţia din Ucraina a fost condusă de şeful Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi, locotenent colonel Kruk O.I., iar delegaţia română a fost condusă de către şeful IJPF Botoşani, comisar şef de poliţie Dragoş Holca. Din delegaţia română au făcut parte şi comisar şef de poliţie Ciorteanu Cezar – desemnat  şeful IJPF Suceava, comisar şef  de poliţie Batin Laurenţiu – şeful IJPF Maramureş precum şi ofiţeri specialişti în relaţii internaţionale.

Pe timpul întâlnirii, membrii celor două delegaţii au schimbat date şi informaţii ce vizează principalele domenii de infracţionalitate de la frontiera româno-ucraineană şi au prezentat activităţile desfăşurate în zona de responsabilitate în anul 2010.

Totodată, au fost aprobate măsurile prevăzute în Planul privind dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale României şi Ucrainei pentru anul 2010-2011 şi au fost stabilite limitele coperării privind combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigări şi derularea unui trafic fluent al persoanelor şi mijloacelor de transport în Punctele de trecere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *