Primarul Flutur despre fondurile pentru salariile profesorilor: Sunt bani pe trimestrul doi, cel puţin două luni, fără probleme

Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani
Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani

Profesorii nu vor mai întâmpina probleme în ceea ce priveşte asigurarea salariilor în următoarele două luni din trimestrul doi. Acestea sunt asigurările date de primarul Cătălin Flutur. El spune că, dacă va fi nevoie, se vor muta sume de bani din trimestrul patru în trimestrul doi sau începutul trimestrului trei pentru asigurarea salariilor, asta în cazul în care rectificarea de buget va fi în luna iulie, iar fondurile nu vor ajunge.

Sunt bani pe trimestrul doi, cel puţin două luni, fără niciun fel de problemă. Cred însă că între timp va apărea şi acel act normativ, pentru că tot s-a vorbit de un act normativ care o să apară cu uniformizarea salariilor, dar nu depinde de noi. Totdeauna am dovedit prin înscrisuri ce demersuri am făcut încă de la începutul anului privind situaţia salariilor profesorilor, când am sesizat la votarea bugetului că nu sunt toţi bani. Am cerut o trimestrializare corespunzătoare, cel puţin pentru primele trei trimestre din an, pentru că important este ca anul şcolar să se încheie„, a precizat primarul municipiului.

Cătălin Flutur şi-a manifestat dezamăgirea faţă de decizia cadrelor didactice de a-i folosi pe copii la mitinguri. El susţine că protestele profesorilor au avut şi o influenţă politică.

S-a văzut pe faţă. S-au folosit copii la protest, iar legea nu permite acest lucru. Logic, orice prieten politic nu putea să găsească decât un motiv de a se folosi de situaţie. În rest, eu sunt mulţumit că într-un târziu s-au reluat cursurile„, a mai spus primarul. 

Acesta a ţinut să precizeze că profesorii nu vor fi remuneraţi pe perioada grevei pentru că ar fi ilegal.

Acolo este tot lege. Încontinuu am auzit să respectăm legea. Păi vom respecta legea şi într-un caz şi în altul. Eu cred că aşa este corect„, a mai spus edilul municipiului Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *