Acordarea subvenţiilor europene, în atenţia Departamentului pentru Lupta Antifraudă

pasune pentru vaciLucrători ai Departamentului pentru Lupta Antifraudă din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bucureşti vor verifica modul de acordare a subvenţiilor europene în judeţul Botoşani. Aceştia au ajuns, miercuri la Botoşani, unde verifică atât documemntele întocmite de APIA Botoşani, cât şi cele întocmite de autorităţile locale. Măsura intervine la scurt timp după ce prefectul cristian Roman a dispus un control la modul de acordare a subvenţiilor pentru păşune şi a cerut sistarea temporare a subvenţiilor de la Uniunea Europeană.

Ancheta administrativă are loc în paralel cu o anchetă penală derulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ţinta controlului sunt, în special, comunele Manoleasa, Băluşeni, Roma, Truşeşti şi Durneşti.

Sunt şi lucruri mai vechi pe care le urmăresc băieţii, dar şi cele mai noi, pe care le-am descoperit noi. În atenţia lor este modul cum s-au acordat subvenţiile într-o anumită perioadă„, a afirmat prefectul Cristian Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *