Construcţiile ilegale din Vama Rădăuţi Prut au devenit proprietate a Consiliului Judeţean

Vama Radauti Prut
Construcţia unei vămi moderne la Rădăuţi Prut se lasă aşteptată

Prima vamă din România construită din şpăgile vameşilor, fără autorizaţie de construcţie, a intrat în proprietatea statului. Imobilul sub formă de vamă provizorie ridicat la Rădăuţi Prut a trecut în domeniul public al judeţului Botoşani, respectiv în administrarea Consiliului Judeţean.

Terenul a fost şi este în domeniul public al Consiliului Local din Rădăuţi Prut. Noi l-am preluat doar cu caracter de administrare şi temporar până când se va reuşi să construim la Rădăuţi Prut o vamă în adevăratul sens al cuvântului. Noi ne-am luat treaba în serios totuşi, pentru că suntem conştienţi că acolo cineva trebuie să facă spaţiile necesare pentru a asigura funcţionarea normală la punctul respectiv de trecere. Este şi un obiectiv de interes pentru comunitatea judeţului Botoşani„, a precizat Mihai Ţâbuleac.

El spune că s-a cerut de la Guvern şi sursa de finanţare pentru acest obiectiv, însă nimic până acum. De asemenea, reprezentanţii CJ au depus două proiecte în cadrul Programului Operaţional Comun referitoare la amenajarea acestui punct de trecere, respectiv unul privitor la amenajarea terenului, iar celălalt privitor la construcţia spaţiilor propriu-zise, însă nici la aceste proiecte nu s-a primit niciun răspuns. Mihai Ţâbuleac afirmă că fără susţinerea financiară a Guvernului, acest punct vamal nu va putea fi adus la standarde europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *