Reprezentanţii Consiliului Judeţean se opun, în continuare, transformării Sanatoriului Guranda în cămin de bătrâni

Sanatoriul GurandaReprezentanţii Consiliului Judeţean nu au depus cerere la Ministerul Muncii de transformare a Sanatoriului Guranda în cămin de bătrâni. Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, îşi menţine poziţia şi spune că Sanatoriul Guranda nu poate fi transformat în cămin de bătrâni, deşi a fost dată şi o Hotărâre de Guvern în acest sens. Preşedintele Consiliului Judeţean spune că doar Consiliul Local din Truşeşti a decis să acceseze acest program gestionat de Ministerul Muncii, cu privire la cămine de bătrâni.

Constat că se discută nu tocmai cum prevede legea, pentru că există o Hotărâre de Guvern cu privire la acest program care dă posibilitatea autorităţilor locale să renunţe la un spital şi să îl reprofileze în cămin de bătrâni. Dar, niciun act normativ nu spune că, dacă în Consiliul Local sau Consiliul Judeţean respectiv nu se ia această decizie, gata se termină cu spitalul, adică îl desfiinţează sau îl rade de la finanţare. În ceea ce ne priveşte pe noi, am informat atât Ministerul Sănătăţii, câz şi Ministerul Muncii că a fos o eroare faptul că au introdus în listă şi Sanatoriul de la Guranda, pentru că acolo este un loc special şi de 61 de ani se tratează cazurile cdele mai dificile de TBC, iar acolo nu putem să cazăm bătrâni pentru că nu am avea nicio solicitare şi, mai mult, i-am jigni pe oamenii în vârstă„, a afirmat Mihai Ţâbuleac.

El spune că nu a făcut niciun demers cu privire la depunerea acelei cereri de transformare a sanatoriului Guranda în cămin de bătrâni şi că nu şi-a propus nici să desfiinţeze spitale. Aceste cereri trebuie depuse până pe 1 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *