Şefa Inspectoratului Şcolar: Nu cred că profesorii vor găsi modalitatea legală de a fi plătiţi pentru orele pe care nu le-au efectuat

Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean
Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean

Cadrele didactice protestatare nu vor primi banii pe perioada cât au fost în grevă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că există o hotărâre a Consiliului de Administraţie, datată pe 29 aprilie 2010, care prevede că profesorii nu primesc bani pe perioada cât sunt în grevă, iar copiii stau acasă.

Nu cred că vor găsi modalitatea legală de a fi plătiţi pentru orele pe care nu le-au efectuat, mai ales că se ştie şi a devenit un fenomen public faptul că toţi elevii au stat acasă zilele acestea. A fost deja instituită o măsură de protecţie a elevilor în aceste situaţii, la solicitarea acestora şi a părinţilor, pentru că nu ni s-a părut corect să se recupereze zilele de grevă sau de lipsă a profesorilor din unitatea de învăţământ din timpul liber al elevilor„, a precizat Ada Macovei, inspector general al IŞJ.

Aceasta susţine că materia poate fi recuperată integral după cele 12 zile de grevă, întrucât sunt ore suficiente la dispoziţia profesorilor.

Urmează perioade de evaluare care pot fi comprimate spre sfârşitul anului şcolar pentru evaluarea anuală, astfel încât se poate recupera materia pe parcurs fără a fi afectate zilele elevilor sâmbătă, duminică sau prelungirea programului aşa cum s-a cerut, pentru că nu e vina elevilor de ceea ce s-a întâmplat şi nu pot să stea la şcoală opt sau nouă ore pentru a recupera în timpul săptămânii sau să vină în afara programului normal„, a adăugat şefa IŞJ.

Şi parlamentarul Cătălin Buhaianu spune că profesorii nu au cum să fie plătiţi pe perioada grevei atâta timp cât nu au făcut ore.

Profesorii sunt plătiţi şi cu acel procent de 33%, urmând ca odată intraţi la ore să vedem exact ce formă de protest au întrerupt cursurile. Periculos să gândim că profesorii se vor întoarce la catedră şi vor semna condica făcându-se că nu s-a întâmplat absolut nimic. Copiii nu au făcut ore timp de 12 zile, iar acest lucru va trebui tratat cu foarte mare atenţie. Pe de altă parte, weekend-ul este al elevilor împreună cu familia. Ei îşi vor primi salariile pe martie în luna aprilie exact cât au muncit fiecare. Dacă vrei să fii plătit mergi la ore, dar protestezi în timpul liber„, a precizat Cătălin Buhăianu.

5 thoughts on “Şefa Inspectoratului Şcolar: Nu cred că profesorii vor găsi modalitatea legală de a fi plătiţi pentru orele pe care nu le-au efectuat

  1. Aveti dreptate,in sfarsit un punct de vedere responsabil,favorabil elevilor,punct de vedere care respecta efortul nostru, al parintilor de -a ne trimite copiii la scoala.Sper ca doamna inspector general sa i-a masurile necesare pentru sanctionarea celor vinovati si prevenirea unor astfel de abuzuri pe viitor.COPIII NOSTRI NU AU NICI O VINA.

  2. Dar din vina cui a fost???
    In timpul liber se protesteaza din noiembrie,ati stiut???
    Orice munca se plateste, corect?
    chiar si de recuperare

  3. NICI NU AVEM NEVOIE SA FIM PLATITI! Nu avem nevoie de pomana! Bucurati-va cu/de banii vostri si lasati-ne in pace!!

  4. Nici inspectoratul nu va gasi metoda de a obliga profesorii sa presteze munca in folosul comunitatii , adica sa recupereze o materie neplatita . Deci sa le-o predea doamna Macovei si sa-si bage undeva banii nostri .

  5. Ce pretentii sa aveti, dragi profesori de la una ca Macovei, care s-a titularizat ilegal la Scoala 11?Ea habar n-are ce-seamna sa dai concurs de titularizare ani la rand.Ea a gasit solutia de a se titulariza fara concurs, ca e desteapta femeia cu fata de crocodil.Cate ore a predat aceasta DAMA DE CONSUMATIE la catedra?Sictir si la gunoi femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *