Patru şcoli continuau, miercuri, protestele

greva in scoli
greva in scoli

Patru şcoli- trei din municipiul Botoşani şi una din municipiul Dorohoi- continuau să fie, miercuri, în grevă, în ciuda faptului că autorităţile au anunţat plata integrală a salariilor pentru februarie. Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Şcolar, Daniel Botezatu, protestele continuau în Şcoala 6, Şcoala 7, Şcoala 12 şi Şcoala 5 Dorohoi.

Profesorii anunţă că vor intra la ore abia după ce salariile pe februarie le vor fi virate pe carduri. Acest lucru s-ar putea întâmpla miercuri, astfel încât şi elevii de la aceste unităţi de învăţământ să revină la ore începând de joi.

Trei cadre didactice împreună cu liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar s-au aflat şi luni în faţa Prefecturii, în ideea că vor mai veni şi alţi profesori de la şcolile care au mai rămas în grevă să protesteze. După scurt timp, cele trei cadre didactice au făcut şi ele cale întoarsă.

Am trimis către liderii noştri de sindicat o adresă prin care am solicitat întocmirea în regim de urgenţă a statelor de plată sub forma unui avans 100%, cu banii exstenţi, comunicaţi de Primăria Botoşani, valabil şi pentru primăriile din judeţ care au alocat 20 sau 30% şi am stipulat ca aceste state de plată să se facă în conformitate cu prevederile legale în vigoare, adică cu respectarea hotărârilor judecătoreşti. Unii colegi au intrat la ore pentru că li s-au comunicat sumele dimineaţă, la alţii nu şi au spus că până nu le vin banii pe carduri nu cedează„, a spus Maria Ţiprigan. Ea spune însă că atâta vreme cât au început să intre banii în contul şcolilor, protestele nu mai sunt justificate.

Iată şcolile care mai era în grevă miercuri:

Unitatea de învăţământ Forma conflictului de muncă Nr. de participanţi/din care cadre didactice Durata conflictului
Şcoala cu clasele I-VIII Nr.7 “O.Băncilă” Botoşani Protest spontan 27/27 O zi
Şcoala cu clasele I-VIII nr. 12 Botoşani Protest 30/29 30.03.2011
Şcoala cu clasele I-VIII nr. 5 “Spiru Haret” Dorohoi Protest Profesorii de la clasele de gimnaziu, care au ore după-amiaza 30.03.2011
Scoala cu cl. I-VIII nr. 6 “Grigore Antipa” Botoşani Protest spontan (30 martie 2011, orele 10,00 ) 44/44 30.03.2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *