Politist acuzat de corupţie, sfătuit să demisioneze

Un politist sanctionat disciplinar de trei ori si anchetat pentru luare de mita risca sa fie concediat daca nu va renunta el la post. Fostul sef al postului de politie din comuna Corni, agentul sef Eduard Zmau, cercetat pentru luare de mita, a fost sfatuit sa isi dea demisia. Pentru prima data de la declansarea anchetei, Zmau a ajuns ieri la sediul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP), insa nu pentru a-si relua activitatea, ci sa depuna documentele

 medicale, el figurand in aceasta perioada in concediu medical. Tot ieri, a avut o scurta intrevedere cu seful IJP comisarul Viorel Serbanoiu, care l-a sfatuit sa ceara incetarea raportului de serviciu. „Avand in vedere cele intamplate, cred ca ar fi cel mai corect daca ar proceda asa„, a spus Serbanoiu. Zmau a promis ca va analiza varianta propusa, dupa care a facut stanga imprejur si a plecat din nou la Iasi, unde este internat in Spitalul Militar.

Eduard Zmau a fost pus sub acuzatia de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, dupa ce ar fi primit 200 de euro si doua parfumuri. Pentru a scapa de probele compromitatoare, politistul ar fi aruncat totul in foc, insa anchetatorii au ridicat mai multe fragmente care au fost trimise la o expertiza.

Angajat al Ministerului Administratiei si Internelor din 1991, Eduard Zmau a mai fost sanctionat disciplinar de trei ori pentru neglijenta in serviciu, comportament inadecvat, abateri de la normele de munca si incalcarea deontologiei profesionale. Acuzand mai multe afectiuni medicale, el s-a internat in spital, anchetatorii dispunand in cazul lui interdictia de a parasi tara.

Anul trecut, sapte politisti au parasit structurile IJP ca urmare a abaterilor disciplinare savarsite. Dintre acestia, cinci si-au dat demisia, iar ceilalti doi au fost destituiti.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *