Ultimatum dat spitalelor propuse spre reprofilare: Dacă nu depun cereri de transformare în cămine de bătrâni, rămân fără finanţare

bolnavi in spitalSpitalele propuse spre reprofilare nu vor primi bani, de la 1 aprilie, nici măcar de la Ministerul Muncii dacă nu fac cerere de transformare în cămine de bătrâni. La nivel naţional au fost înregistrate, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, doar şapte astfel de cereri.
Spitalele reprofilate au la dispoziţie 90 de zile, timp în care să facă acreditarea ca unitate pentru persoanele vârstnice, apoi plata va fi făcută după criterii stabilite de Ministerul Muncii pentru aceste tipuri de unităţi. Personalul din unităţile sanitare care se vor reprofila în cămine va fi redistribuit în trei etape, începând cu 4 aprilie, iar plata personalului va fi făcută de către unităţile primitoare.
Opţiunile angajaţilor acestor spitale vor fi centralizate de către managerul unităţii, care până în 30 martie le prezintă Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană. În zilele de 4 şi 5 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică va realiza redistribuirea personalului în unităţile din judeţ. În 14-15 aprilie se va face redistribuirea în judeţele limitrofe. Procesul trebuie să se încheie în 28-29 aprilie, când se va trece la redistribuirea la nivel naţional.
În cazul în care autorităţile locale nu solicită intrarea în acest program, vor suporta din propriile cheltuieli susţinerea unităţii sanitare propuse pentru reprofilare.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, Spitalul Comunal Trusesti, Spitalul Orăşenesc Darabani, dar şi Sanatoriul Guranda au fost transformate în cămine de bătrâni. Autorităţile din Dorohoi şi cele din Darabani au convenit însă ca Spitalul din Darabani să devină secţie a Spitalului Dorohoi. Miercuri, situaţia Spitalului din Darabani va fi discutată în Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *