Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, cere o întâlnire cu Emil Boc pentru a discuta despre situaţia profesorilor din Botoşani

preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu
preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” susţine acţiunile de protest declanşate spontan de profesorii din învăţământul preuniversitar, atât cele pe plan local – desfăşurate în ultimele două săptămâni în faţa prefecturii din Botoşani şi Suceava, cât şi cele care au loc luni, în faţa Ministrului Educaţiei Naţionale, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Bogdan Iulian Hossu. Peste 1000 de cadre din învăţământul preunivesitar din judeţele Suceava şi Botoşani refuză de două săptamâni să mai intre la cursuri ca răspuns la faptul că nu şi-au primit drepturile salariale aferente lunii februarie 2011 nici până la această dată. Probleme cu plata salariilor sunt şi în judeţele Galaţi şi Giurgiu, unde în orice moment pot apărea acţiuni spontane de protest, similare celor din Botoşani şi Suceava.  

CNS „Cartel ALFA” susţine acţiunea profesorilor şi o consideră pe deplin justificată şi legală. Situaţia cadrelor preuniversitare din judeţele Botoşani şi Suceava dovedeşte lipsa de responsabilitate socială şi lacunele grave din noul Cod al Muncii, iar situaţia creată ridică de asemenea întrebări cu privire la răspunderile juridice ale angajatorului faţă de salariaţi şi la modul în care noul Cod al Muncii îl scuteşte pe angajator de orice obligaţii faţă de angajat.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” şi Federaţia Educaţiei Naţionale solicită de urgenţă o întâlnire cu primul-ministru al României, Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu pentru găsirea de urgenţă a soluţiilor care să rezolve problema din învăţământul preuniversitar din cele două judeţe. Întâlnirea  este cu atat mai necesară cu cât discuţiile avute de reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale, azi, cu ministrul Daniel Funeriu, nu s-au finalizat cu nicio concluzie, iar de mai bine de două săptămâni activitatea din sistemul preuniversitar, din Botoşani şi Suceava este blocată.

One thought on “Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, cere o întâlnire cu Emil Boc pentru a discuta despre situaţia profesorilor din Botoşani

  1. D-lor PROFESORI !
    Ati dat o adevarata lectie de demnitate si spirit civic, dorind in acest moment nu doar acordarea salariilor restante, ci si respectarea principiului Legii in aceasta tara, principiu care este calcat in picioare de actuala guvernare! Cum sa te intorci la catedra in acest moment, umilit si cu capul jos, ce lectie de viata sa primeasca elevii vostri?! Sa-i inveti sa accepte cu umilinta firimiturile aruncate drept pomana de cei ce ne ,,conduc”? Asta se doreste, sa taci si sa accepti bataia de joc. Pana cand?! Profesorii sunt ultima reduta de demnitate in aceasta tara. Daca cedati, atunci nu mai avem sperante in viitor.
    Profesori! Fiti in primul rand oameni, demni si cu principii. In aceste momente se alege pleava de grau. Graul a iesit in fata Prefecturii. Pleava a facut pe furis ore, cedand onoarea pentru cateva sute de lei pierduti la salar. E mare lucru sa fii Om si Profesor.
    Elevi! In aceste saptamani de greva, Profesorii vostri din piata(profesori adevarati, nu ca cei ce au ramas in scoli) v-au tinut adevarate Lectii despre viata, poate cele mai importante din ciclul vostru scolar, lectii de spirit civic si omenie, de demnitate si curaj. Luati-i dret exemplu si aplaudatii. O merita! Veniti in piata alaturi de ei pentru a fi la aceste ORE de EDUCATIE CIVICA, zilnic intre 12-14.
    Parinti! Treziti-va, nu mai fiti manipulati de acuzele celor de la putere. Nu profesorii sunt de vina pentru vacanta copiilor vostri, ci incompetenta celor de la guvernare si a autoritatilor locale care nu au stiut sa gestioneze corect situatia si sa alcatuiasca bugetul educatiei respectand principiul legii si aplicand hotararile judecatoresti. Veniti in piata alaturi de profesori si cereti autoritatilor rezolvarea urgenta a situatiei, nu doar prin plata integrala a salariilor, ci si prin asigurarea fondurilor necesare pana la sfarsitul anului. Altminteri situatia se va repeta in curand.
    E timpul ca invatamantul sa devina cu adavarat o prioritate. Marile state ale lumii s-au dezvoltat doar prin investitia in invatamant si cultura.
    Curaj, PROFESORI, nu cedati, fiti uniti, respectati-va principiile si fiti MODELE pentru elevii vostri. Voi sunteti Formatorii, nu manelistii si politicienii de la televizor.
    JOS PALARIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *