Ministrul Educaţiei promite că profesorii din Botoşani şi Suceava vor primi diferenţa de 33% la începutul lunii aprilie

Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei
Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei

Ministerul Educaţiei, Daniel Funeriu, promite că vor fi acordate diferenţele salariale profesorilor din Botoşani şi Suceava la începutul lunii aprilie. O delegaţie formată din reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul botoşănean, dar şi din Suceava, precum şi cei doi lideri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, respectiv Federaţiei Educaţiei Naţionale, a purtat, luni, discuţii, cu ministrul Educaţiei, după încetarea protestului organizat în faţa ministerului.

Am discutat cu ministrul Funeriu, nu cu mari rezultate însă, ci cu soluţii de avarii. Ni s-a spus ca să luăm ca avans câţi bani sunt acum, 72-73% sau cât este bugetul, iar diferenţa, respectiv regularizarea,  să o primim la începutul lunii aprilie. Vom încerca să avem o discuţie şi la Botoşani, iar între timp Ministerul Educaţiei să obţină rectificarea. De asemenea, ministrul a mai spus că nu este normal ca profesorii din judeţele Botoşani şi Suceava să fie plătiţi după altă lege decât ceilalţi profesori din ţară şi că se va încerca uniformizarea salariilor printr-un act normativ„, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor de Învăţământ Botoşani.

Sindicaliştii au cerut ministrului Educaţiei nişte garanţii, respectiv acte oficiale, precum că aceste diferenţe să fie acordate la începutul lunii aprilie. La rândul său, Daniel Funeriu a cerut profesorilor din Suceava şi Botoşani să se întoarcă la cursuri.

Am cerut acte oficiale, pentru ca şi noi, la rândul nostru, să arătăm oamenilor ca să înceteze odată aceste proteste„, a adăugat Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *