Încă o firmă din Iaşi abandonează lucrările de reabilitare a unor străzi din municipiul Botoşani

Municipalitatea organizează o nouă licitaţie pentru reabilitarea tronsonului şoselei de centură pe porţiunea de drum de pe Împărat Traian. Asta pentru că firma ALDP Iaşi, cea care a câştigat licitaţia, nu s-a prezentat la lucru, conform contractului. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă a declarat că din informaţiile pe care le deţine firma din Iaşi ar fi intrat în faliment. Din acest motiv, Primăria botoşani a demarat deja procedurile pentru o nouă licitaţie. Această este a doua firmă de construcţii din iaşi cu care municipalitatea a avut probleme în derularea contractului, după cea care s-a ocupat de modernizarea bulevardului.

Deja se lucrează la faza de recalculare a suprafeţelor şi a cantităţilor de lucrări care mai trebuie executate pe străzile respective şi scoatem din nou la licitaţie pentru neprezentarea firmei la lucrări. Au renunţat efectiv la contract. Noi ne vom încadra în prevederea bugetară pe care am avut-o iniţial, pentru că cei din Iaşi au venit undeva la o valoare foarte mică faţă de valoarea de licitaţie dată prin proiect. Au venit la o valoare mult mai mică, au vrut neapărat să câştige şi au dat faliment între timp. Aşa cum s-a întâmplat cu toţi cei care au sublicitat lucrările„, a precizat viceprimarul municipiului Botoşani.

Lucrările de reabilitare a tronsonului Petru Rareş-Tudor Vladimirescu-Împărat Traian-Uzinei ar trebui să se finalizeze în luna august al anului în curs. Puţin probabil, spun reprezentanţii Primăriei. Pentru că termenul este destul de scurt la această licitaţie se va propune ca termenul de execuţie al lucrării să fie tot până în august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *