Botoşăneni întorşi cu TBC din străinătate

20% din bolnavii de TBC aflaţi în evidenţele Spitalului de Pneumoftiziologie sunt dintre cei care au fost la muncă în străinătate. Asta o arată statisticile, iar cei care contactează această boală sunt tineri, spun medicii.

Cam 20% dintre cazurile noi sunt înregistrate în rândul tinerilor care se întorc din străinătate. Ei pleacă însă infectaţi de la noi din ţară, pentru că avem o incidenţă mare, iar acolo apar factorii de risc, imunitatea scade şi face să nu mai aibă putere să lupte împotriva infecţiei şi aşa apare boala. Această boală predomină la bărbaţi, 60-65%. S-a modificat şi vârtsa celor care se infectează cu TBC. Înainte era considerată o boală a tânărului în activitate, însă acum sunt şi vârstele extreme, dar punem tot pe seama imunităţii scăzute şi a bolilor asociate„, a declarat medicul Mihaela Gherghel de la Spitalul de Pneumoftizologie din Botoşani.

Medicii spun că cei mai mulţi dintre botoşănenii care pleacă în străinătate trăiesc în condiţii mizere şi din acest motiv contactează şi bolile specifice mizeriei printre care şi tuberculoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *