Judecătorul botoşănean Samir Bosoc, care a cerut în instanţă anularea diminuării cu 25% a salariilor, a fost trimis să se judece la Argeş

judecătorul Samir Bosoc
judecătorul Samir Bosoc

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca procesul dintre magistratul Samir Bosoc şi 11 colegi ai săi şi Ministerul Justiţiei, să se desfăşoare la Curtea de Apel Argeş. Iniţial, procesul a început la Botoşani, însă, în luna ianuarie, Ministerul Justiţiei a cerut strămutarea acestuia.

Vă reamintim că judecătorul Samir Bosoc şi grefierii Lăcrămioara Grosu, Gabriela Ungureanu, Anca Petronela Croitoru, Sanda Olariu, Mihaela Chebac, Daniela Liliana Anton, Mioara Bălineanu, Xenia Hriţcu, Raluca Creţu, Laura Mihaela Jijie şi Ileana Boicu au dat în judecata Ministerul Justiţiei, Curtea de Apel Suceava, Tribunalul Botoşani şi Ministerul Finanţelor Publice pentru a-şi recupera diferenţele de salariu pierdute după 1 iulie, ca urmare a intrării în vigoare a ordonanţei privind reducerea salariilor în sistemul bugetar. Acţiunea a fost deschisă la Tribunalul Botoşani, iar judecătorul cere şi daune de 100.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *