Premii la folk obţinute de o tânără din Botoşani

Ioana Panzariu este eleva in clasa a XII-a la Liceul de Arte “George Enescu” si poate fi considerata un talent in lumea folkului. Face canto de la sase ani, iar un an mai tarziu a inceput sa studieze si pianul.

In prezent, face parte din trupa Zari alaturi de Leonard Lutia. „Imi doresc sa dau la Conservator. Folk cant de la patru ani si am invatat de la tatal meu, fost chitarist”, a spus Ioana.

Modestia si talentul sunt principalele sale calitati, iar acestea pot fi remarcate de fiecare data cand se afla la un bal sau la un eveniment cultural. „In Botosani e ceva mai dificil sa creezi o istorie in legatura cu muzica folk, pentru ca la noi oamenii nu prea vin din pacate. In celelalte orase, mai ales Suceava, Gura Humorului, oamenii sunt mari iubitori de folk si accepta folkul modern cat si folkul clasic”, a precizat tanara.

Premiul I la Festivalul National „Toamna baladelor”, premiul II la Festivalul National „Iarna bobocilor” si premiul special al juriului la „Chitara Dunarii” din Calarasi – sunt o parte dintre distinctiile obtinute de trupa din care face parte si Ioana.

In urmatoarea perioada, formatia Zari va concerta la Bucuresti. 

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *