Divertismentul este o ecuație simplă. Într-o societate tot mai stresată și, din păcate, tot mai bolnavă, divertismentul trebuie să scadă din presiunea zilnică și să ofere un sentiment de detașare. Divertismentul poate fi consumat aproape în fiecare minut al zilei, pe orice dispozitiv. Democratizarea ecranelor a dus la o explozie a cererii de divertisment. Muzică, filme, seriale, jocuri, transmisii sportive – toate pot fi consumate pe telefoane, tablete și televizoare.
Ați crede că ultimii 10 ani au dus la o scădere a preferințelor în ceea ce privește ecranul din sufragerie. Mai mult, ați crede că ultimele 6 luni au dus la o recalculare a finanțelor proprii și la evitarea cheltuielilor mari în ceea ce privește televizoarele. Ar fi surprinzător să aflați că Samsung și LG au raportat creșteri de venituri și profit pe gamele de televizoare?
Ce-i drept, este foarte posibil ca majoritatea oamenilor să fi ales televizoare ieftine, având în vedere că acestea au devenit astăzi simple ecrane pe care putem arunca orice tip de conținut. Până la urmă, ce rost are să cumperi un televizor de două ori mai scump, dacă perceperea calității este insesizabilă odată ce te afli la cel puțin doi metri și jumătate de ecran?
De aceea, producătorii de televizoare consacrați, dar și cei care își doresc un loc la masa celor care oferă cel mai popular ecran destinat divertismentului caută constant cele mai eficiente moduri de a oferi cât mai multe funcții, la un preț cât mai avantajos.
Sunt anumite concesii pe care nu le puteți face. Diagonala este una dintre ele. Pentru o experiență plăcută, orientați-vă către diagonale de 80 de centimetri. Pentru surse inepuizabile de divertisment, alegeți un model cu capacitate smart. Și aveți grijă să vă încadrați într-un buget care să vă ofere liniștea într-o lume în care certitudinea zilei de mâine este influențată puternic de apariția unui vaccin.
Este foarte normal să vedem televizoare de aproximativ $200, care au ajuns să includă funcții smart, precum capabilul sistem de operare Android. Dintr-o dată, nu trebuie să dați o avere pentru a vedea filmele și serialeleNetflix pe un ecran mai mare de 15.4”.
Și în România avem televizoare smart care au coborât mai jos de 1000 de lei. În funcție de oferte, aveți acces la televizoare ieftine cu diagonală care ajunge și depășește 100 cm. Iar fiabilitatea este din ce în ce mai prezentă, mai ales că brand-uri cunoscute aleg să acceseze segmentul de televizoare ieftine. Până la urmă, acestea nu își permit să știrbească din reputația garantată de fiabilitate, prin fabricarea unor modele care se strică în două luni. Așa că achiziționarea de televizoare ieftine este ceea ce trebuie pentru o industrie care caută în permanență să se reinventeze.
În funcție de când citești acest articol, este foarte posibil ca următoarele borne ale tehnologiilor incluse în modelele ieftine să fi fost deja incluse. Ne referim la rezoluția 4K, la tehhnologia High Dynamic Range (HDR), la extinderea și mai semnificativă a opțiunilor de divertisment.
Odată ce acestea vor ajunge pe modele mai ieftine, producătorii vor aduce următorul capitol al televizorului, multe voci susținând că interactivitatea telespectatorului cu programul pe care îl urmărește este „the next big thing”. Este un ciclu continuu al inovației.
Rămâne de văzut ce ne va aduce viitorul. Probabil că următorul pas este implicarea și mai activă a privitorului în conținutul pe care îl urmărește. Netflix a făcut acest lucru în două dintre serialele sale, iar reacțiile au fost fabuloase.
Sau poate că majoritatea oamenilor vor prefera ceea ce am remarcat la începutul acestui articol: divertismentul va fi privit ca un mijloc prin care fiecare dintre noi se poate detașa pentru câteva zeci de minute de problemele din timpul zilei. Din acest punct de vedere, nu trebuie să așteptați apariția televizorului perfect.
Trebuie doar să aruncați o privire peste gamele de televizoare ieftine și să alegeți un model care vă face cu ochiul.
Tu cât ai cheltui în 2020 pe un nou televizor?