O femeie a fost violată şi obligată să se prostitueze după ce a acceptat oferta unor soți din Botoșani de a deveni bonă în Anglia

O româncă a trăit coşmarul vieţii ei după ce a acceptat oferta unor soţi din Botoşani de a deveni bonă pentru copiii acestora, în Anglia. A ajuns să fie violată şi exploatată sexual. Capul familiei a fost condamnat la închisoare şi transferat în România, unde acum face contestaţie la executare.Totul a început în 2014. Românca a fost înşelată să călătorească la Londra, aparent ca să îndeplinească rolul de bonă pentru copiii familiei care i-a făcut oferta. A fost întâmpinată de la autocar şi a fost dusă la un hotel din apropiere, unde a fost violată de capul familiei, M.C (37 de ani). În dimineaţa zilei următoare a fost dusă la reşedinţa familiei, unde, pe parcursul următoarelor două zile, a fost violată de alte două ori. Abuzurile au continuat, scrie Adevarul.

„A fost trimisă de cei doi soţi să muncească în primul ei bordel, de unde a fost trimisă acasă datorită sângerării vaginale în exces, cauzată fără îndoială de suferirea raporturilor sexuale repetate la care nu a fost obişnuită. După o perioada de recuperare, victima a fost dusă de M.C. la un alt bordel, ridicând-o în fiecare dimineaţă. De asemenea, se mai reţine că cei doi soţi au avut asupra lor carnetul de conducere pe numele C.M., ştiut că este contrafăcut”, potrivit faptelor reţinute de Curtea Coroanei Harrow din Marea Britanie (www.rolii.ro).

Instanţă britanică l-a condamnat pe bărbat la 15 ani de închisoare cu executare pentru două infracţiuni de trafic de persoane, pentru organizarea activităţilor de prostituţie, în scopul obţinerii de foloase pentru sine, pentru cinci infracţiuni de viol şi pentru deţinerea unui document de identitate fals cu intenţii necurate.
 
Ulterior, autotrităile judiciare din Marea Britanie au cerut transferarea condamnatului într-un penitenciar din România. Individul şi-a exprimat acordul cu privire la transferul într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei, însă, oricum, pe numele acestuia exista şi un ordin de expulzare emis de către autorităţile engleze.

Pedepsele prevăzute de cele două legislaţii diferă însă. Autorităţile judiciare din România au constatat, spre exemplu, că pedepsele stabilite de britanici în sarcina persoanei transferabile pentru săvârşirea infracţiunilor de viol sunt într-un cuantum situat peste limita maximă specială a pedepsei prevăzute de legea penală română şi că se impunâne o adaptare a lor. Aşa că s-a procedat la reducerea pedepselor de 12 ani aplicate pentru săvârşirea infracţiunilor de viol la limita maximă admisă de legea penală română pentru infracţiunea similară, respectiv la 10 ani închisoare.nstanţă britanică l-a condamnat pe bărbat la 15 ani de închisoare cu executare pentru două infracţiuni de trafic de persoane, pentru organizarea activităţilor de prostituţie, în scopul obţinerii de foloase pentru sine, pentru cinci infracţiuni de viol şi pentru deţinerea unui document de identitate fals cu intenţii necurate. Numai infracţiunile de viol au cumulat 12 ani de pedeapsă Ulterior, autotrităile judiciare din Marea Britanie au cerut transferarea condamnatului într-un penitenciar din România. Individul şi-a exprimat acordul cu privire la transferul într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei, însă, oricum, pe numele acestuia exista şi un ordin de expulzare emis de către autorităţile engleze.
În cele din urmă s-a ajuns la o pedeapsă adaptată de 12 ani de închisoare, pe care bărbatul, deja transferat în România si încarcerat în Penitenciarul Botoşani, o contestă.

În cauză, contestatorul a invocat incidenţa dispoziţiilor art. 598 alin. 1 lit. d Cod procedură penală, solicitând ca, prin intermediul acestui mijloc procesual, pedeapsa rezultantă să fie redusă la 10 ani închisoare”, se arată în considerentele sentinţei Curţii de Apel Suceava (rolii.ro).
 
Sentinţa nu este însă definitivă.Condamnatul a argumentat în instanţă că pedepsele stabilite pentru fiecare infracţiune în parte ar fi trebuit contopite, potrivit legislaţiei române, fără aplicarea vreunui spor. Curtea a decis că, privitor la concursul de infracţiuni, dispoziţiile legii române privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală se referă la incompatibilitatea duratei pedepsei rezultante cu legislaţia naţională, iar nu la incompatibilitatea sistemelor prin care se determină pedeapsa rezultantă şi i-a respins, în luna mai a acestui an, contestaţia la executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *