Medicii de familie botoşăneni nu vor mai elibera reţete şi bilete de trimitere de la 1 aprilie

Paul Şerban, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani
Paul Şerban, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani

Medicii de familie botoşăneni se ţin pe poziţie şi spun că vor intra în grevă de pe 1 aprilie, atunci când vor fi chemaţi să semneze noile contracte cadru. Medicul Paul Şerban, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, a declarat că protestele celor peste 160 de medici de familie nu vor consta în proteste de stradă, ci în refuzul de a mai elibera reţete compensate şi gratuite şi bilete de trimitere către unităţile spitaliceşti sau policlinici.

Noi ne menţinem, în continuare, nemulţumirile vizavi de noul contract cadru. Ne menţinem pe poziţie. Nu este nimic modificat, atâza timp cât nu s-a modificatr nici proiectul de norme şi nu este publicat. În forma actuală, aşa cum arată proiectul, nu convine nimănui. Dacă ne vor chema la contractare începând cu 1 aprilie, vom refuza contractarea. Dar s-ar putea să se mai prelungeascaă această perioadă de incertitudine„, a precizat Paul Serban.

Medicii se declară nemulţumiţi de condiţiile impuse prin noul contract pentru înfiinţarea centrelor de permanenţă şi spun că au probleme cu noile sisteme de informatizare.  

Mai sunt probleme cu reconversia medicilo care vor pleca din spitalele care se desfiinţează. Noi vom protesta paşnic. Nu ieşim în stradă şi nu vom striga una-alta. Se va merge la cabinet în continuare, se va acorda consultaţie pacienţilort, dar nu vom elibera acte în regim compensat şi gratui, adică reţete şi bilete de trimitere. Vom fi ca nişte cabinete private care nu sunt în contract cu Casa”, a mai spus Şerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *