Hoţiile aglomerează puşcăria

Penitenciarul Botoşani
Penitenciarul Botoşani

Pentru prima data in ultimii opt ani, Penitenciarul Botosani a ajuns sa fie ocupat in proportie de peste 100%.

Potrivit unei situatii prezentate de Administratia Nationala a Penitenciarelor, la mijlocul acestei luni in unitatea de la Botosani se aflau 1.202 persoane private de libertate (n.r. – arestati si condamnati definitiv), in conditiile in care numarul de locuri de detinere de pe sectii este de 1.195. Situatia este recunoscuta si de reprezentantii unitatii, cauzele principale ale acestei stari de fapt fiind cresterea numarului de persoane condamnate pentru infractiuni contra patrimoniului, in special furturi si talharii. „In ultimii ani a crescut si numarul persoanelor prinse peste hotare in baza mandatelor internationale si extradate in vederea executarii pedepselor„, a precizat subcomisarul Iulian Daranga, purtator de cuvant in cadrul Penitenciarului Botosani.

O situatie asemanatoare a fost inregistrata in 2003, cand numarul detinutilor inchisi la Botosani a depasit pragul de 1.200, insa ulterior cifrele au scazut de la un an la altul.

Reclasificat in urma cu aproape doi ani, cand a devenit unitate cu regim semideschis si deschis, Penitenciarul Botosani gazduieste persoane private de libertate cu pedepse de pana la 10 ani si deserveste judetele Botosani si Suceava.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *