Nicio decizie guvernamentală sau ministerială în cazul profesorilor din Botoşani

Profesorii din Botoşani au stat în faţa Prefecturii timp de apropae două ore
Profesorii din Botoşani au stat în faţa Prefecturii timp de apropae două ore

Zvonurile potrivit cărora problema salariaţilor din învăţământul botoşănean ar fi soluţionată în cursul zilei de luni par să fie infirmate. Nicio instituţie publică centrală nu a anunţat, până luni seară, la ora 19.00, deblocarea fondurilor pentru salariile pe luna februarie.

Deşi s-a discutat despre faptul că Guvernul s-ar putea reuni în şedinţă pentru a discuta, printre altele, şi problemele legate de plata salariilor profesorilor din Botoşani şi Suceava, acest lucru nu s-a întâmplat. Executivul nu a avut nicio şedinţă programată pentru luni.

De asemenea, o altă ipoteză a fost aceea a emiterii unui document în baza căruia să fie posibilă transfgerarea sumelor prevăzute în buget pentru trimsestrul IV în trimestrul I, însă nici această variantă nu a fost aplicată. Direcţia Generală a Finanţelor Publice nu a primit, până la ora 19.00, un document în acest sens.

În aceste condiţii, sindicatele au anunţat că vor continua protestele, având programate pentru marţi atât grevele din şcoli, cât şi mitingul din faţa Prefecturii.

One thought on “Nicio decizie guvernamentală sau ministerială în cazul profesorilor din Botoşani

  1. S-a hotarat sa se dea niste bani de la Fondul de Rezerva la dispozitia Guvernului, pana la sfarsitul saptamanii. RAbdare. O solutie se va adopta. NU e de vina Guvernul pentru hotararile judecatoresti care au devalizat bugetele scolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *